Jelena i Ana osvajaju Rim

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira masters serije u Rimu, pošto je u osmini finala savladala Belgijanku Janinu Vikmajer sa 6:2, 6:0. Teži posao imala je Ana Ivanović, koja se u osmini finala savladala Elenu Dementjevu iz Rusije, takođe, sa 2:0.

Jankovićeva, koja je postavljena za sedmog nosioca, u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtog nosioca, Amerikanke Venus Vilijams.

Prvi međusobni duel sedme i 12. teniserke sveta protekao je u izrazito dominantnoj igri četiri godine starije Srpkinje i trajao je svega 59 minuta. Jankovićeva je bila toliko bolja, da se prosto poigravala sa rivalkom, ne dopustivši joj ni gram nade da bi mogla nešto da uradi u ovom susretu.

Bila je to, može se slobodno reći, neravnopravna borba, u kojoj je raspoložena Jelena demonstrirala vrhunski tenis. Neuhvatljiv servis, sjajno kretanje i snažni, precizni udarci iz svih pozicija krasili su igru naše teniserke.

Jelena je Belgijanku prosto počistila sa terena. Meč je započela sa dva brejka i već tada se videlo da je izuzetno motivisana da što pre okonča duel, u kojem je Vikmajer do kraja prvog seta uspela da osvoji samo dva gema.

Drugi set je doneo pravu "baražnu vatru" srpske teniserke, koja nije popuštala u snažnom ritmu i seriji neuhvatljivih udaraca. Janković je ponovo sa dva brejka povela sa 3:0, a nakon toga je Vikmajer digla ruke od daljeg otpora. Ne prepustivši Belgijanki nijedan gem do kraja meča, Jelena ga je okončala trijumfalno, iskoristivši prvu meč loptu.

Srpska i američka teniserka do sada su međusobno igrale deset puta i obe su zabeležile po pet pobeda. Prošle godine Jankovićeva je u Rimu takođe došla do četvrtfinala, u kojem je izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Ana nastavlja sa uspesima u Rimu

Savladana je i Elena Dementjeva. Lakše nego što se očekivalo Ana je uspela da savlada favorizovanu Ruskinju.

Prvi set naša teniserka je lako rešila u svoju korist dopustivši protivnici da osvoi samo jedan gem. U igri Ane primetan je znatan napredak u procentu uspešnosti prvg servisa, što joj je donelo na sigurnosti.

U drugom setu vodila se velika borba, igralo se gem za gem. Set je ušao u taj-brejk gem koji naša Ana rešava u svoju korist za konačnih 2:0 u meču. 

U četvrtfinalu Ivanovićevu očekuje još jedna Ruskinja Nađa Petrova, koja je u osmini finala savladala Rumunku Dulgeru sa 2:1 (6:0, 3:6, 6:2).

Petrova i Ivanovićeva do sada su igrale osam puta, a obe igračice zabeležile su po četiri pobede.

Turnir u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara.

Pobednici će pripasti 350.000 dolara i 900 VTA poena.

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво