Đoković protiv Lapentija na startu Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu drugog Grend slem turnira u sezoni, koji se održava u Parizu, na terenima Rolan Garosa, igraće protiv Nikolasa Lepentija iz Ekvadora.

Đoković, koji je postavljen za četvrtog nosioca takmičenja, nikada do sada nije igrao protiv Lapentija. Teniser iz Ekvadora zauzima 108. poziciju na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri ostvario je pre deset godina, kada je zvanično bio šesti teniser sveta.

Ukoliko pobedi 30. godišnjeg Lapentija, Đoković će se u drugom kolu sastati sa Argentincem Brajanom Dabulom, koji je za jednu poziciju slabije rangiran na ATP listi od Lapentija.

Najbolji srpski teniser da sada se nikada nije sastao na sa levorukim Dabulom, od koga je tri godine mlađi. Dabul je najbolji plasman na ATP listi imao pre skoro godinu dana, kada je bio 82, a u dosadašnjoj karijeri na profesionalnim tunririma zaradio je nešto više od 400.000 dolara, za razliku od Đokovića koji je ostvario prihod od skoro 12,3 miliona dolara.

Ukoliko bude igrao na očekivanom nivou Đoković do osmine finala neće imati protivnike sa značajnijim rejtingom, a potencijalan pritivnik u osmini finala biće mu Španac Tomi Robredo, 16. favoriti turnira.

VIktor Troicki će se u prvom kolu sastati sa protivnikom iz kvalifikacija, a ukoliko prebrodu tu prepreku u sledećoj rundi takmičenja igraće sa pobednikom duela između petog "kosturaša" turnira Argentinca Huana Martina Del Potra i Francuza Mišela Lodre.

Troicki je do sada tri puta igra sa Del Portom i sva tri puta je izgubio, dok se sa Lodrom nije sastajao.

Treći srpski predstavnik u muškom singlu Janko Tipsarević u prvom kolu za protivnika je dobio 35. tenisera sveta Španca Alberta Montanjesa, sa kojim se do sada dva puta sastao i zabeležio jednu pobedu i jedan poraz.

Ukoliko bude uspešan u duelu sa 29. godišnjim Montanjesom, Tipsarevića u drugom kolu čeka pobednik meča između Španca Felisijana Lopesa i kvalifikanta, dok mu je potencijalni protivnik u trećem kolu treći favorit turnira Britanac Endi Marej.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара