Ana Ivanović izgubila od Ameli Morezmo

Srpska teniserka Ana Ivanović u trećem kolu turnira u Brizbejnu poražena je od Francuskinje Ameli Morezmo sa 2:0 u setovima.

Ana nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Brizbejnu, ali joj je turnir poslužio kao glavna proba pred start Australijen opena.

Ameli Morezmo osvojila je prvi set sa 6:3.

U drugom je srpska teniserka takođe bila primorana da "juri" rezultat.

Sredinom tog perioda igre, Morezmo je načinila brejk i povela sa 5:2.

Ana Ivanović nije uspela da preokrene rezultat, niti da eventualno ublaži poraz. Na kraju je bilo 6:2 za Francuskinju.

Ivanovićeva: Nisam imala snage da spasim još jedan meč

Ana je izjavila posle meča da nije imala snage da spasi još jedan meč posle nepunih 15 sati od pobede nad Robertom Vinči ,kada je spasila dve meče lopte.

"Juče sam izvlačila sve iz sebe i time dobila mnogo samopouzdanja, ali danas mi je bilo jako teško da to ponovo uradim", rekla je Ivanović.

"Na početku igre sam odigrala nekoliko udaraca koje obično ne bih, malo sam više rizikovala i često izlazila na mrežu. Imala sam puno promašaja što je vrlo razočaravajuće", kazala je ona.

Srpska teniserka je međutim, dodala da zbog poraza ne gubi nadu u uspešan nastup na Otvorenom prvenstvu Australije, gde je prošle godine u finalu izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

"Imam potencijal da tamo pobedim. Naporno sam radila i u kondiciji sam", dodala je ona.

Morezmova je nakon meča rekla da je poboljšala servis i da je van sezone radila na drugim aspektima svoje igre sa novim trenerom Igoom Lekokom, pošto je sanirala povrede koje su je mučile poslednje dve godine i zbog kojih je pala na WTA listi na 23. mesto.

"Od prvog turnira pokazale su se neke odlične stvari. Uzbuđena sam zato što kada teško radiš i probaš neke stvari, želiš da one budu uspešne. To je dobar početak, ali ovo je tek prva nedelja", rekla je francuska teniserka.

Ovo je njena prva pobeda nad jednom od prvih deset igračica od kada je savladala Kim Klajsters u finalu u Antverpenu 2007. Od tada nije osvojila nijednu titulu.

"Danas sam pokzala da sam još tu", poručila je Morezmova.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво