Читај ми!

Šarapova pala na doping testu!

Ruska teniserka Marija Šarapova na najavljenoj pres-konferenciji objavila da je pala na doping testu na poslednjem grend slem turniru koji je odigran - Australijan openu!

Шарапова пала на допинг тесту! Шарапова пала на допинг тесту!

Nekadašnja najbolja teniserka sveta Marija Šarapova saopštila je u Los Anđelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije.

Osvajačica pet grend slem titula bila je pozitivna na meldonijum, supstancu koju je uzimala od 2006. godine zbog zdravstvenih problema. Ta supstanca je postala zabranjena 1. januara.

Ova 28-godišnjakinja rekla je da je 22. decembra dobila pismo Svetske antidoping agencije sa obaveštenjem o tome, ali da nije pročitala spisak.

"Pala sam na testu i preuzimam punu odgovornost zbog toga. Uzimala sam taj lek poslednjih deset godina, ali on je 1. januara postao zabranjena supstanca, što nisam znala. Ne želim da završim karijeru na ovaj način i stvarno se nadam da ću dobiti još jednu šansu da se bavim ovim sportom", rekla je Šarapova.

Ona je trenutno sedma na WTA listi, ali je od Vimbldona prošle godine nastupila na samo četiri turnira, a ove godine samo na Australijan openu, sve zbog povrede ruke.

Šarapova je od poslednjeg Vimbldona odigrala svega četiri turnira zbog povreda, a ove godine je učestvovala jedino na grend slemu u Melburnu.

Lepa Ruskinja je je na teniskim terenima zasijala 2005. godine kad je imala tek 18 godina. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се