Novak nastavio vladavinu u Australiji!

Đoković – Mari 3:0 (6:1, 7:5, 7:6 /7:3/). Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković osvojio svoju šestu titulu na Australijan openu, pošto je novom sjajnom partijom u finalu sa ubedljivih 3:0 u setovima savladao Endija Marija.

Đoković je tako postao najuspešniji teniser na Otvorenom prvenstvu Asutralije u open eri, a na večnoj listi prvog grend slema u sezoni izjednačio se sa legendarnim Rojom Emersonom. Kada su grend-slem trofeji u pitanju, Novak je danas osvojenom 11. titulom stigao Roda Lejvera i Bjorna Borga

Novak je sjajno počeo meč u Melburnu, pa je posle neizvesnog prvog gema napravio seriju koja je obuhvatila dva brejka i dva sigurna servis gema, za velikih i brzih 5:0. Mari je potom osvojio jedan gem, ali već u sledećem prvi reket sveta "završava posao" - 6:1, za pola sata igre.

Drugi set je bio daleko duži (80 minuta) i neuporedivo interesantniji, ali je na kraju imao isti konačni epilog - osvojio ga je Đoković. Ipak, u tom periodu igre Škot je pružio mnogu bolju igru, jednom oduzeo servis srpskom teniseru ali je ipak pao u finišu, tačnije 11. gemu, kada mu je Novak oduzeo servis nakon 40:0, a potom okonačao drugi set na svoj servis za 7:5.

Treći set Đoković otvara brejkom, koji je čuvao do šestog gema u kojem je Mari odličnim udarcima sa osnovne linije uspeo da uzvrati i vrati se u u igru. Nakon toga oba igrača su dobro servirala, pa je meč ušao u taj-brejk u kojem se bolje snašao Novak (7:3) za konačnih 7:6 i pobedu u finalnom meču.

Nole je uz šestu titulu osvojio i 3,85 miliona dolara, dok je Mari za peti poraz u finalima Australijan opena "nagrađen" sa 1,9 miliona.

Osvajanje šeste titule u Melburnu, Đokoviću su čestitali premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Tomislav Nikolić, predsednica Parlamenta Maja Gojković, ministar sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Tok meča: 

12.35 - Kraj meča, Novak Đoković je po šesti put osvojio Australijen open! Treći set osvojio je sa 7:6, posle taj-brejka u kojem je bio bolji sa 7:3 

12.29 - Treći set biće odlučen u taj-brejku, nakon sigurnog servis gema Đokovića - 6:6. 

12.26 - Mari je pronašao konstantnost, nastavio sa dobrom igrom u trećem setu - 6:5. 

12.15 - Seriju od tri vezana poena britanskog tenisera, Đoković prekida osvajanjem osmog gema za novo izjednačenje - 4:4. 

12.07 - Ne predaje se Mari, koji pravi brejk u šestom gemu i vraća se u set - 3:3. 

12.00 - Iako se Mari svojski trudi, Novak i dalje čuva rano stečeni brejk - vodi sa 3:2 i ima servis. 

11.43 - Gemom sa nulom za protivnika Đoković "potvrđuje" napravljeni brejk - 2:0. 

11.40 - Najbolji mogući početka trećeg seta za Novaka - brejkom za 1:0! 

11.33 - Set Đoković - 7:5! Posle 80 minuta tenisa i puno uzbuđenja, prvi reket sveta dolazi do 2:0 u setovima i blizu nove tutule u Australiji. 

11.26 - Brejk Đoković! Fenomenalno se srpski teniser vratio u gotovo izgubljeni 11. gem drugoig seta, i na kraju ga dobio za prednost od 6:5 i servis za vođstvo od 2:0 u finalu.

11.20 - Veoma uzbudljiv tenis u drugom setu, dugi poeni i ravnopravna igra dva tenisera - 5:5. 

11.04 - Ribrejk! Ekspresno je Mari vratio set u egal, pre svega sjajnim bekhend udarcima - 4:4. 

10.57 - Evo brejka za Đokovića! Nakon što je izdržao period vrlo dobre igre Marija, Novak u u sedmom gemu oduzima servis Škotu, vodi sa 4:3 i ima servis. 

10.52 - Veoma dug i težak gem za Novaka, u kom se suočavao sa velikim pritiskom i brejk šansom. Međutim, uspeo je da pronađe put do novog izjednačenja - 3:3. 

10.40 - Još jedan siguran servis gem za Đokovića - 2:2 u drugom setu. 

10.36 - Četiri brejk šanse imao je Novak u trećem gemu, ali je Mari nekako uspeo da se izvuče iz te neugodne situacije i povede sa 2:1. 

10.26 - Uzvraća Novak za 1:1, ali Mari sada izgleda mnogo bolje i sigurnije nego u prvom setu. 

10.21 - Prvi put u meču Mari ima prednost, ali bez brejka - 1:0 na početku drugog seta. 

10.15 - Kraj prvog seta, Đoković ga je ubedljivo i veoma autorativno dobio sa ubedljivih 6:1, za svega 30 minuta igre.

10.07 - Prvi poen za Marija u meču, iako je Novak bio blizu novog brejka. Ipak, 5:1.

10.00 - Sjajna igra Đokovića se nastavlja novim oduzetim servisom vrlo nesigurnom Mariju - 4:0 i servis za prvog tenisera sveta. 

09.53 - Brejk za Novaka! Dobar pritisak koji se srpski teniser napravio dao je rezultat, pa je Mari duplom servis greškom izgubio i drugi poen na meču - 2:0. 

09.50 - Iako je se suočavao sa brejk loptom, Novak uspeva da osvoji prvi poen na meču - 1:0. 

09.42 - Počeo je meč, prvi će servirati najbolji igrač na planeti.

09.20 - Igrači su izašli na teren, veliko finale uskoro počinje...

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво