Angelika Kerber osvojila Australijen open

Anđelika Kerber pobedila Serenu Vilijams sa 2:1 u finalu Otvorenog prvenstva Australije sa 2:1 i osvojila svoj prvi grend slem u prvom finalu.

Nemačka teniserka Angelika Kerber osvojila je danas svoju prvu titulu na grend slem turnirima, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedila Amerikanku Serenu Vilijams u tri seta - 6:4, 3:6 i 6:4.

Kerberova je do ovog meča samo jednom pobedila Serenu Vilijams u prethodnih šest duela, a danas je upisala drugu, najvažniju pobedu.

Pored toga što je stigla do prve grend slem titule u karijeri u prvom grend slem finalu, Kerberova je i sprečila Amerikanku da odbrani titulu u Melburnu i osvoji 22. grend slem titulu i tako izjednači rekord legendarne nemačke teniserke Štefi Graf.

Nemica je današnje finale odlično počela, pošto je već u drugom gemu oduzela servis protivnici i povela sa 2:1. Vilijamsova je u šestom gemu uspela da uzvrati istom merom i izjednači na 3:3.

Međutim, Nemica je već u narednom gemu ponovo oduzela servis Amerikanki, a tri gema kasnije servirala je bez izgubljenog poena za prednost od 1:0.

Vilijamsova je u drugom setu zaigrala bolje, napravila je brejk u četvrtom gemu (3:1) i sigurno privela taj deo igre kraju, ne dozvolivši Kerberovoj nijednu brejk priliku.
Na početku trećeg seta viđena je velika borba i drama na terenu, naročito u šestom gemu u kome je Kerberova iskoristila tek petu brejk loptu i tako povela sa 4:2.

Teniserke su dobile naredna dva gema na svoj servis, a onda je Nemica servirala za veliku pobedu. Međutim, u tom gemu se "stegla ruka" Angelike Kerber, napravila je nekoliko grešaka i dozvolila Vilijamsovoj da napravi brejk i vrati se u meč.

Najbolja teniserka sveta je u narednom gemu servirala za izjednačenje. Loše je počela, gubila je sa 0:30, ali je potom nanizala četiri izuzetna poena i stigla do gem lopte. Nije je iskoristila, posle čega je Kerberova stigla do prve meč lopte u meču, koju je i iskoristila.

Kerberova: Ostvario mi se veliki san

Nemačka teniserka je, posle osvajanja titule, priznala da joj se ostvario veliki san.

"Prvo, čestitke Sereni. Već godinama je moja velika inspiracija, najbolja je teniserka sveta. Osim što si velika šampionka, ti si i veliki čovek", bilo je prvo što je Kerberova rekla pošto je podigla prvi grend slem trofej u karijeri.

Nemica će od ponedeljka biti druga teniserka sveta na WTA listi.

"Kad se vratim unazad, uspela sam da spasim meč loptu u prvom kolu, bilo je drame i u trećem kolu... Sve to sam uspela da prevaziđem, da iskoristim svoje šanse i da dođem do ovog meča sa Serenom i uspela da je pobedim. Ostvario se moj veliki san", rekla je Kerberova.

"Radila sam veoma naporno da bih ovo ostvarila i uspela sam da postanem grend slem šampionka, što mi deluje potpuno nestvarno... Uživala sam prethodne dve nedelje, ovo su dve najbolje nedelje u mom životu. Vidimo se sledeće godine", dodala je Kerberova.

Vilijamsova, šestostruka šampionka u Melburnu, imala je samo reči hvale za novu šampionku Australijen opena.

"Endži, sve čestitke. Igrala si tako dobro, mislim da si odigrala svoj najbolji meč na turniru. Od srca ti čestitam na prvom osvojenom grend slem trofeju u karijeri. Zaslužila si ga. Nastavi samo tako", rekla je Serena Vilijams.
 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво