Читај ми!

Federer u odbranu Đokovića: Dosta sa glupim pitanjima!

Rodžer Federer nije, razumljivo, odavao utisak prezadovoljnog čoveka na konferenciji za štampu posle duela sa Novakom Đokovićem. Zato, kada mu je novinar postavio pitanje koje mu se nije dopalo (gotovo sigurno i opravdano), a koje se ticalo najboljeg tenisera sveta ali i svih drugih, Švajcarac nije bio raspoložen da to prećuti.

Novinar je pitao Rodžera Federera kako se oseća povodom trenutne dominacije Novaka Đokovića – osvajanja tri grend slema u 2015. godini i ulaska u šesto, istorijsko finale Australijan opena – aludirajući da srpski teniser ne mora da igra protiv igrača podjednakog kvaliteta kao što je to Federer morao sredinom prve decenije 21. veka.

Federera je ovo vidno iznerviralo. Prvo je zaćutao, kao da razmišlja da li je uopšte moguće da mu je neko postavio takvo pitanje, a onda je nakon par sekundi dao svoj odgovor.

„Morate da budete pažljivi kada formulišete pitanje", rekao je Federer, pa nastavio: „Ne želite da vređate i nipodaštavate druge tenisere. Vi ne morate da se suočavate i da igrate sa njima, ali ja moram."

Na kraju, Federer je decidirano pitanje nazvao „glupim". Taj novinar je identično pitanje postavio i Đokoviću, ali ovaj nije odreagovao.

Ali zato Đoković jeste izneo svoju reakciju na to što je većina publike u Melburnu bila na strani Rodžera Federera u tom meču.

„Trudim se da ne razmišljam o tome. Mislim da imam podršku širom sveta. Kada igram sa Rodžerom, to je očekivano... Vole ga i poštuju svuda. Za mene, to je normalno", rekao je Đoković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи