Đoković: Da osvojim što više trofeja dok sam na vrhuncu

Novak Đoković, posle pobede protiv Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena, rekao je da želi da iskoristi to što je na vrhuncu karijere i osvoji što više trofeja.

Đoković će imati priliku da osvoji šesti trofej u Melburnu i izjednači se sa rekorderom Rojem Emersonom, nakon što je savladao Federera sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

"Definitivno sam odigrao neverovatno prva dva seta, ali to je neophodno kada igrate protiv Federera. Rodžer je ceo turnir odigrao na visokom nivou, do danas je izgubio samo jedan set. Znao sam da će biti agresivan i imati mnogo izleta na mrežu, ali bio sam spreman i koncentrisan", rekao je Đoković odmah posle meča.

On je dodao da ga je meč protiv Francuza Žila Simona (3:2) u osmini finala naterao da popravi igru.

"Kroz većinu grend slemova imao sam bar jedan meč u pet setova, bilo je veoma teških... Posle meča sa Simonom igrao sam misaone igre sa samim sobom i potrudio se da igram što bolje kako se bliži kraj turnira", naveo je Đoković i dodao da je trenutno na vrhuncu karijere i da želi da uživa u tim momentima.

Đoković u finalu čeka boljeg iz drugog polufinalnog duela Miloš Raonić (Kanada) – Endi Mari (Velika Britanija).

"Biće sjajan meč. Mislim da je Raonić mnogo napredovao, a i Mari je naravno veoma kvalitetan igrač. Imam dva dana pauze da nađem ono što mi je potrebno kako bih trijumfovao. Sve misli su mi usmerene ka finalu", zaključio je Đoković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво