Читај ми!

Novak Đoković "oduvao" Federera za ulazak u istorijsko finale!

Đoković – Federer 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). Novak Đoković je postao prvi čovek u open eri koji će igrati šesto finale Australijan opena. Srpski teniser je savladao po 23. put u karijeri Rodžera Federera, a posebno je impozantna bila njegova igra u prva dva seta, u kojima je na momente zbunjenom Švajcarcu dozvolio samo tri gema.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, po šesti put u karijeri, plasirao se u finale Australijan opena, pošto je pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. To će biti 19. grend slem finale u karijeri srpskog igrača.

Đoković je slavio posle dva i po sata uzbudljive, na momente i izuzetno atraktivne borbe na "Rod Lejver areni". Ono što će se posebno dopasti njegovim fanovima širom planete jeste da je konačno poveo u međusobnim duelima sa Federerom (23:22) i prvi put došao do pozitivnog skora protiv njega i Španca Rafaela Nadala.

Prvi reket sveta imaće priliku da po šesti put osvoji grend slem u Melburnu, a u finalu čeka pobednika meča između Kanađanina Miloša Raonića i Britanca Endija Marija.
Novak je dominantnom igrom za samo 55 minuta poveo sa 2:0 u setovima, dopustivši samo tri gema protivniku.

Iako se činilo da se predao, ili da makar ne veruje previše u uspeh svojih daljih napora u ovom meču, Federer je zaigrao znatno bolje i agresivnije u nastavku i brejkom u šestom gemu smanjio rezultat na 2:1, uoči kratkotrajnog prekida zbog zatvaranja krova. Bio je to deo meča u kojem je Federer bio kudikamo agresivniji, sa mnogo većim procentom uspešnosti udaraca i velikim zamajcem sa bučnih tribina.

Četvrti, ispostavilo se i odlučujući set, doneo je oprezniju igru dva rivala, svesnih da bi ma kakvo posustajanje moglo da ima velike reperkusije u smislu konačnog ishoda. Đoković je, kao toliko puta u karijeri, bio mentalno snažniji, stigao je do brejka u osmom gemu i sebi obezbedio prolazak u finale.

Njega ćete, u nedelju od 9.30 po srednjoevropskom vremenu, imati priliku da pratite na RTS-u.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво