Đoković savladao Nišikorija, sa Federerom u polufinalu

Đoković – Nišikori 3:0 (6:3, 6:2, 6:4). Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Japanca Keija Nišikorija sa 3:0 i plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. U polufinalu Novak će se sastati sa Rodžerom Federerom, taj duel će se igrati u četvrtak od 9.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je gotovo rutinski i bez većih problema savladao Japanca Keija Nišikorija, što ilustruje i ubedljiv rezultat po setovima – 6:3, 6:2, 6:4.

U prvom setu vodila se ravnopravna borba sve do sredine tog dela igre, kada je Nišikoriju za trenutak pala koncentracija. Na svom trećem servis-gemu vodio je sa 40:0, ali Đoković preuzima inicijativu i vezuje čak devet uzastopnih poena za brejk i prednost od čak 5:2 u gemovima. Novak Đoković posle 34 minuta igre osvaja prvi set – 6:3.

U drugom setu sve je bilo izvesnije, najbolji teniser sveta već na startu osvaja dva brejka, pa ubedljivu prednost čuva do kraja.

Treći set je počeo posle pauze koju je Kei Nišikori zatražio radi lekarske pomoći, a taj deo igre je obeležila neobična serija brejkova na obe strane sve do sredine seta. Na 3:3 iz razmene brejkova Đoković izlazi kao pobednik i vodi sa 4:3, potom potvrđuje prednost na svoj servis, da bi meč priveo kraju sa 6:4 u trećem setu.

U polufinalnom meču Novak Đoković će se sastati sa Rodžerom Federerom, koji je ubedljivo sa 3:0 savladao Tomaša Berdiha. Taj duel Đokovića i Federera igra se u četvrtak od 9.30, a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.  

Tok meča:

11.30 – Novak Đoković je u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije. Posle dva sata i pet minuta igre Novak ima tri meč-lopte. Prve dve ne uspeva da realizuje, ali treća ga vodi do 6:4 u gemu i 3:0 u setovima, a time i do polufinala.   

11.28 – Novak servira za osvajanje trećeg seta i plasman u polufinale. 

11.24 – Đoković servira sigurno i potvrđuje prednost na 5:3. Nišikori potom sigurno dobija svoj servis i smanjuje na 4:5.

11.20 – Seriju brejkova nastavlja Novak Đoković, koji novim brejkom prelazi u vođstvo od 4:3 u trećem setu i servira da potvrdi prednost.

11.08 – Neobična serija brejkova nastavlja se Novakovim drugim brejkom, jer Nišikori ne uspeva da sačuva svoj servis i potvrdi prednost. Na 2:3 Đoković servira i sigurnom igrom uspostavlja ravnotežu za 3:3. 

11.05 – Iznenađujuća serija brejkova na početku trećeg seta. Novak servira a Nišikori uspeva da dođe do čak tri brejk lopte da bi već prvu realizovao i vodi sa 3:1.

11.01 – Kao da je ljut što je napravio propust, Đoković uzvraća žestoko i osvaja dve brejk lopte, od kojih već prvu realizuje za svoj brejk i 2:1. Novak servira za izjednačenje.

10.57 – Brejk za Nišikorija! Već na prvom servis-gemu Đokovića Nišikori osvaja dve brejk šanse. Novak uspeva da spase dve brejk lopte, ali Nišikori osvaja i drugu šansu koju pretvara u brejk za prednost od 2:0. Nišikori servira da potvrdi prednost. 

10.45 – Kei Nišikori je zatražio medicinsku pauzu pre početka trećeg seta, u kome će ponovo prvi servirati. 

10.41 – Treća brejk šansa za Nišikorija da smanji Đokovićevu prednost. Ipak, kad je najteže Novak uspeva da se maksimalno koncentriše da spase čak tri brejk lopte, sačuva svoj servis-gem i dobije drugi set sa 6:2 posle sat i sedamnaest minuta igre.

10.27 – Novi problemi za Nišikorija i nove dve brejk lopte za Đokovića. Atraktivnom igrom na mreži, Novak već prvu šansu realizuje u drugi brejk za 4:1, a potom rutinski dobija svoj servis-gem za 5:1. Nišikori servira za ostanak u drugom setu i uspeva da smanji na 5:2. Novak servira za 2:0 u setovima.

10.18 – Posle dramatičnog Novakovog servis-gema, Nišikori se muči da sačuva svoj servis-gem. Novak ima novu brejk šansu, ali Nišikori uspeva da sačuva čak dve brejk lopte, povede i na kraju sačuva gem za 2:1.

10.11 – Đokovićeve greške, Nišikori osvaja prvu brejk šansu, ali posle nekoliko izjednačenja i još jedni brejk šanse za Nišikorija, Novak ipak uspeva da osvoji svoj servis-gem i osigura prednost – 2:0.

10.02 – Nišikori ne uspeva da sačuva svoj prvi servis-gem u drugom setu, pa Đoković koristi prvu šansu i u drugi set ulazi sa prednošću od 1:0. Servira da potvrdi vođstvo.

09.58 – Đoković servira za osvajanje prvog seta i rutinski osvaja svoj servis-gem za 6:3 i 1:0 u setovima. U drugom setu prvi na servisu Kei Nišikori.

09.46 – Nišikori propušta šansu u svom trećem servis-gemu. Na 40:0 za Nišikorija, Đoković osvaja pet vezanih poena i dobija prvi brejk za 4:2 u prvom setu. Novak servira i potvrđuje prednost na 5:2. Nišikori servira za ostanak u prvom setu. 

09.37 – Problemi za Nišikorija u njegovom drugom servis-gemu, ali posle 40:40 ipak uspeva da sačuva svoj servis za 2:2.

09.24 – Počinje meč, Đoković prvi na servisu. Novak servira sigurno i osvaja svoj servis-gem, sa samo dva izgubljena poena, za 1:0. I Nišikori ubedljivo siguran na svom servisu, pa izjednačuje na 1:1 bez izgubljenog poena.

09.10 – Na istom terenu u "Rod Lejver areni", gde su Federer i Berdih završili meč, zagrevaju se Đoković i Nišikori. Očekuje se početak njihovog duela.

09.00 – Rodžer Federer je ubedljivo savladao Tomaša Berdiha sa 3:0 i obezbedio plasman u polufinale turnira, u kome će se sresti sa pobednikom duela Đoković – Nišikori. Tomaš Berdih je samo u prvom setu uspeo da pruži jači otpor Federeru, ali u taj-brejku ipak je švajcarski teniser bio sigurniji – 7:4. U nastavku nije bilo neizvesnosti, Federer je setove dobio sa 6:2 i 6:4.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво