Читај ми!

AO: Novak startuje protiv Čunga, u polufinalu sa Federerom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na Australijan openu počeće mečom protiv Hjon Čunga iz Južne Koreje, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Ukoliko Srbin savlada prvu prepreku, u drugom kolu igrao bi sa pobednikom meča Kventin Halis (Francuska) – Ivan Dodig (Hrvatska).

Đoković se nalazi u istom delu kostura kao i Švajcarac Rodžer Federer, pa je njihov potencijalni duel moguć u polufinalu turnira.

Od ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović na startu igra sa Denisom Kudlom iz SAD i u slučaju da dođe do treće runde sastao bi se sa Đokovićem.

U istoj polovini žreba nalazi se i Dušan Lajović, koji na otvaranju igra sa Amerikancem Semom Kverijem.

Na suprotnoj strani kostura je Viktor Troicki, a prvi rival biće mu Danijel Munjoz de la Nava iz Španije.

U tom delu žreba nalazi se i Španac Rafael Nadal, koji će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Fernanda Verdaska, dok će Švajcarac Sten Vavrinka turnir početi duelom s Dmitrijem Tursunovom iz Rusije.

Na toj strani je i drugi igrač sveta, Britanac Endi Mari, koji će u prvom kolu igrati protiv Aleksandera Zvereva iz Nemačke, dok će Španac David Ferer u prvom kolu igrati protiv igrača iz kvalifikacija.

U konkurenciji teniserki 19. nosilac Jelena Janković počeće turnir protiv Polone Hercog iz Slovenije, 73. teniserke sveta, dok se u istom delu žreba nalazi i 20. nosilac Ana Ivanović, koja će igrati protiv domaće teniserke Tami Peterson, 462. na VTA listi.

Aleksandra Krunić, 121. teniserka sveta, u prvom će kolu igrati protiv Kanađanke Eženi Bušar, 47. na VTA listi, dok će Bojana Jovanovski, 82. igračica sveta, igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, 42. na svetskoj rang-listi.

Branilac titule Amerikanka Serena Vilijams igraće u prvom kolu protiv Italijanke Kamile Đorđi, a Ruskinja Marija Šarapova protiv Nao Hibino iz Japana.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, igraće se od 18. do 31. januara u Melburnu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво