Читај ми!

"Novak ekspres" šparta Londonom, savladan Nišikori

Đoković – Nišikori 2:0 (6:1, 6:1). Novak Đoković je zabeležio trijumf na startu završnog Mastersa u Londonu. Savladan je solidni Japanac Kei Nišikori ekspresno, za samo 64 minuta igre.

Novak je opravdao ulogu favorita na startu turnira u Londonu. Bez ikakvih problema je nadigrao Japanca, koji nije imao rešenja za igru našeg tenisera. Od samog starta, Đoković je kontrolisao rezultat. Lagano je osvajao svoje servise i konstantno pretio na protivnikov servis. To je unelo dodatnu nesigurnost kod protivnika, koji je sve više grešio i time olakšao posao našem asu. Nešto veći otpor Nišikori je pružio u drugom setu, ipak nedovoljno da se ozbiljnije zapreti najboljem. Dovoljan je podatak da Japanac nije osvojio brejk loptu u celom meču.

Dominacija svetskog broja jedan počela je od prvog poena. Posle lagano osvojenog servisa napao je i osvojio servis protivnika i na samom startu dao do znanja Japancu da u ovom meču nema mesta iznenađenju. Novak je protivniku dozvolio da u setu osvoji samo jedan gem, a i u tom gemu naš as je imao brejk loptu. S druge strane, Nišikori je osvojio samo tri poena na servis našeg asa u celom setu.

Novak je nastavio u istom stilu. Na samom startu drugog seta je oduzeo servis protivniku što je dodatno slomilo protivnika, koji je na sve načine pokušavao da se vrati u meč. Međutim, Đoković mu to nije dozvolio. Nastavio je da melje protivnika. Nakon što je stigao do dva brejka prednosti, rutinski je priveo meč kraju za konačnih 6:1 i u drugom setu.

Tok meča:

14.26 - Nakon trijumfa protiv Nišikorija, Novaku je uručen trofej za najboljeg tenisera godine.

14.23 - Na servis protivnika naš as osvaja prvu meč loptu. Koristi je za konačnih 6:1 i u drugom setu.

16.15 - Naš teniser ponovo napada servis Japanca, koristi jedinu brejk loptu i stiže do dva brejka prednosti u drugom setu, 4:1.

16.00 - Novak osvaja svoj servis i tako potvrđuje brejk, 2:0.

15.54 - Na startu drugog seta, Đoković osvaja dve vezane brejk šanse. Koristi drugu i dolazi do ranog brejka.

15.48 - Novak lagano osvaja svoj servis i dobija prvi set rezultatom 6:1. Prvi set je trajao 31 minut.

15.46 - Novak nastavlja da konstantno pritiska servis protivnika i po drugi put u setu uspeva da mu oduzme servis, 5:1.

15.39 - Novi servis Japanca i nova brejk lopta za Novaka. Nišikori stiže do izjednačenja, a zatim i do gem lopte, koju koristi i smanjuje prednost na 3:1.  

15.29 - Novak lagano osvaja servis i uspeva da potvrdi brejk.

15.27 - Posle lagano osvojenog uvodnog gema, naš as je napao servis protivnika. Novak dolazi do 15:40 i dve vezane brejk lopte. Međutim, Japanac stiže do izjednačenja. Usledilo je novo izjednačenje nakon prednosti za protivnika. Naš teniser osvaja i treću brejk šansu u ovom gemu. Koristi je i dolazi do ranog brejka – 2:0.

15.15 - Počeo je meč.

15.10 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Đoković i odlučio je da on prvi servira.

15.08 - Minut ćutanja za postradale u terorističkom napadu u Parizu.

15.05 - Igrači izlaze na teren. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво