Читај ми!

Đoković vladar Mastersa, pobeda protiv Marija za titulu u Parizu i novi rekord

Đoković – Mari 2:0 (6:2, 6:4). Novak Đoković osvojio treću vezanu titulu na Mastersu u Parizu. Savladao je Britanca Endija Marija i potvrdio apsolutnu dominaciju u svetskom tenisu. Našem asu bila su potrebna 93 minuta igre da dođe do novog trijumfa u Gradu svetlosti. Ovim trijumfom Novak je ispisao novu stranicu u istoriji tenisa. Naime, on je prvi teniser koji je u jednoj sezoni osvojio šest mastersa, a u još dva je bio u finalu.

Moć broja jedan u pariskom finalu na svojoj koži je osetio Endi Mari. Novak je kontrolisao meč od prvog poena. Konstantno je pritiskao servis protivnika i skoro u svakom servis gemu Britanca naš as je dolazio do prilike da napravi brejk. Mari je pak imao samo jednu, i to u drugom setu i uspeo da je iskoristi. Ipak, nedovoljno da se ozbiljnije suprotstavi najboljem.

Novak je sjajno ušao u meč i već u ranoj fazi je došao do brejka. Potom je konstantno pritiskao servis Britanca, koji je davao sve od sebe da uzvrati, da se odupre naletima našeg asa. Međutim, jedino što je postigao jeste da publika uživa u nemogućim potezima, na koje je, u većini situacija, Novak imao još snažniji odgovor.

Đoković je nastavio odličnu igru i u sedmom gemu ponovo oduzima servis protivniku, potom lagano osvaja svoj servis i rešava prvi set u svoju korist sa ubedljivih 6:2.

Naš teniser je nastavio dominaciju i u drugom setu. Ponovo dolazi do ranog brejka i prednosti od 2:1. Međutim, Mari koristi mali pad u igri Novaka i uspeva da iskoristi svoju prvu i jedinu brejk šansu u meču i vrati brejk. To nije poremetilo Novaka, oduzima Britancu naredni servis i ponovo ima brejk prednosti. Potom Đoković rutinski privodi set i meč kraju za konačnih 6:4 u drugom setu.

Tok meča:

16.49 - Kraj meča. Novak je dobio drugi set sa 6:4.

16.36 - Đoković ponovo dolazi do dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i ponovo ima brejk prednosti, 4:3.

16.20 - Mari se ne predaje. Napada servis našeg asa, osvaja ga bez izgubljenog poena i vraća brejk. Mari je iskoristio svoju prvu brejk šansu na meču.

16.15 - Novak nastavlja da pritiska servis protivnika i ponovo dolazi do brejk šanse, 30:40. Koristi je za rani brejk u drugom setu, 2:1.

16.12 - Naš teniser lagano osvaja svoj uvodni servis u drugom setu.

16.08 - Mari je servisom otvorio i drugi set. Novak nastavlja da pritiska servis protivnika i osvaja prvu brejk šansu u drugom setu. Britanac uspeva da se izvuče, a potom i stigne do gem lopte, usledilo je novo izjednačenje. A potom Mari uspeva da veže još dva poena i osvoji uvodni gem drugog seta.

15.57 - Novak osvaja svoj servis i rešava prvi set u svoju korist – 6:2. 

15.52 - Ponovo je servirao Mari, naš as je napao i stigao do brejk šanse. Greška Britanca i Novak dolazi do dva breka prednosti i ima priliku da servisom reši set u svoju koristu.

15.43 - Novi servis Marija i nova šansa za našeg tenisera. Mari uspeva da se odbrani. Novak je neumoljiv, nakon prednosti za protivnika, dolazi do druge brejk lopte. Sjajan servis Britanca za novo izjednačenje. Usledila je i treća brejk šansa za našeg tenisera, ali i ona odlazi u nepovrat. Mari stiže do prednosti, a potom posle 11 minuta i 30 sekundi igre, osvaja gem.    

15.33 - Naš teniser, uz malo problem, a osvaja svoj servis i time potvrđuje brejk, 3:1.

15.25 - Posle uvodnih gemova u kojima su teniseri osvojili svoje servise, zapretio je Novak i oduzeo servis protivniku bez izgubljenog poena.

15.16 - Počeo je meč između Đokovića i Marija.

15.07 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Mari i izabrao da on prvi servira.

15.00 - Igrači izlaze na teren. Posle zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара