Đoković i Mari, bitka za istoriju

Novak Đoković u svom 14. finalu u 2015. godini igra protiv Britanca Endija Marija, koji je u polufinalu Mastersa u Parizu savladao Španca Davida Ferera. Prvi put posle 25 godina u finalu pariskog turnira igraće prvi protiv drugog nosioca. Direktan prenos meča pratite od 15.00 na Prvom programu RTS-a.

Jasno je da nas u dvorani Bersi očekuje još jedan spektakularan teniski meč. Zbog toga ove reči Novaka Đokovića ne treba shvatiti kao kurtoaziju ili ispunjavanje uobičajene norme uoči bilo kog duela.

"Biće neizvesno, Endi igra izvanredan tenis cele nedelje. Uvek je poseban izazov kada igram protiv njega, imamo rivalstvo koje dugo traje, a naši dueli veoma su zahtevni i na fizičkom i na psihološkom planu. Nadam se da ću dobro odigrati", poručio je prvi reket sveta.

I zaista, Đoković i Mari su rivali jako dugo. Ovo će im biti 30. okršaj, a srpski teniser daleko je uspešniji i vodi sa 20:9.

Đoković je bio bolji od Marija pet puta ove sezone, a jedini poraz od njega doživeo je u finalu Montreala. Pre godinu dana sastali su se u četvrtfinalu pariskog turnira, a Đoković je pobedio sa 7:5, 6:2. To je jedna od 36 uzastopnih Novakovih pobeda u dvoranskim uslovima, serija koja traje čak tri godine.

Đoković ima priliku da osvoji četvrtu titulu u Parizu i tako ovu čudesnu godinu učini, pa, još čudesnijom. Ukoliko u tome uspe, postaće prvi teniser u istoriji koji je osvojio šest Masters turnira u jednoj kalendarskoj godini.

Direktan prenos meča možete pratiti od 15.00 na Prvom programu RTS-a. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи