Читај ми!

Đoković bolji od Vavrinke, u nedelju za istorijsku titulu!

Novak Đoković je savladao Stena Vavrinku (6:3, 3:6, 6:0), koji, istina, mora biti zadovoljan osvojenim setom, jer je to poseban poduhvat u poslednje vreme. Đoković će u nedelju igrati za četvrtu titulu u Parizu, a pokušaće i da postane prvi teniser koji je osvojio šest masters turnira u jednoj sezoni. Njegov rival, po trideseti put u karijeri, biće Endi Mari.

Novak Đoković se plasirao u finale turnira Masters serije u Parizu, pošto je u polufinalu pobedio Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:0.

Đoković će u finalu igrati protiv Britanca Endija Marija, koji je bio bolji od Španca Davida Ferera – 2:0 (6:4, 6:3).

Najboljem teniseru sveta je u prvom setu polufinala sa Vavrinkom bio dovoljan samo jedan brejk da posle 40 minuta igre stigne do prednosti.

Đoković je drugi set otvorio brejkom i poveo sa 2:0 i sve je delovalo kao da nas minuti dele od proglašavanja nove pobede srpskog tenisera. Međutim, usledio je period slabije (i iznad svega nervoznije igre) Novaka Đokovića, što je Švajcarac iskoristio i vezao pet gemova, uz dva brejka. Prvi teniser sveta je u sedmom gemu imao veliku priliku da se vrati u set, imao je tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Vavrinka tako prekinuo seriju srpskog tenisera od 29 uzastopno dobijenih setova.

Momentum je bio na njegovoj strani, kao i podrška publike u Bersiju, ali je Đoković ponovo zaigrao kako ume i... Pa, tada je verovatno samo jedan ishod moguć. Posle 26 minuta na semaforu je pisalo 6:0 za Đokovića, koji će se u nedelju boriti za svoju četvrtu titulu u Parizu. Ujedno, boriće se i za šestu masters titulu u sezoni koja bi, ukoliko je osvoji, bila bez presedana.

Ovo je 19. pobeda Novaka Đokovića nad Vavrinkom u njihovom 23. međusobnom okršaju. Ovo je i neverovatno 14. uzastopno finale na ATP turnirima u 2015. godini za srpskog tenisera.

Đoković: Treći set najbolji na turniru

Novak Đoković pohvalio je posle meča igru Stena Vavrinke.

"Sten je odigrao sjajan drugi set u kojem je osvojio pet gemova zaredom. Igrao je odlično sa osnovne linije, precizno servirao i uspevao da vrati mnogo loptica. On je igrao veoma dobro", rekao je Đoković.

"Međutim, i ja sam imao osećaj da dobro udaram lopticu. Sa tom vrstom osećaja i pristupom ušao sam u treći set i odigrao najbolji set na turniru do sada", zaključio je Đoković.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво