Читај ми!

Novak nastavlja pohod u Parizu, eliminisan i Berdih

Đoković - Berdih 2:0 (7:6 /7:3/, 7:6 /10:8/). Novak Đoković je savladao još jednu prepreku na putu ka trećoj vezanoj tituli na Mastersu u Parizu. Naš as je posle velike borbe savladao Čeha Tomaša Berdiha. Meč je trajao dva sata i devet minuta. Đoković će u borbi za finale igrati sa boljim iz duela u kome se sastaju Vavrinka i Nadal.

Novak je po treći put ove sezone nadigrao Berdiha. Za razliku od predgodna dva ovogodišnja duela, ovog puta Novak nije dozvolio gubitak servisa, iako je protivnik imao po set loptu u oba setu. Naš teniser je odigrao na solidnom nivou, uspeo da neutrališe servis protivnika i stigne do zasluženog trijumfa, a ključ pobede bila je bolja koncentracija u odlučujućim momentima oba seta.

Izjednačena igra u prvom setu. Oba tenisera uspela su da sačuvaju svoje servise do taj-brejka. Dovoljan je podatak da su protivniku dozvolili samo po jednu brejk šansu. Novak je svoju propustio u trećem gemu, a Berdih u dvanaestom.

U taj-brejku Novak je imao više koncentracije, brzo je uz dva mini-brejka došao do prednosti od 4:1, potom je rutinski priveo kraju ovaj period igre za konačnih 7:3 u taj-brejku.

Slična slika i u drugom setu. Teniseri su čuvali svoj servis i vrebali priliku da zaprete na protivnikov. Međutim, tu šansu nisu dočekali, pa je i drugi set rešen u taj-brejku. Velika dram u taj-brejku, prvi je do set lopte došao Berdih, međutim Novak uspeva da se odbrani, a potom i da iskoristi treću meč loptu i to na servis Berdiha, 10:8 u taj-brejku.

Tok meča:

22.25 - Taj-brejk: Prvi je do mini-brejka stigao Berdih, naš teniser uspeva da uzvrat i dva puta oduzme servis protivniku, 2:1. Čeh uspeva vrati mini-brejk, i stigne do izjednačenja 3:3. Naš teniser ponovo dolazi do prednosti, ali protivnik uspeva da vrati i ovaj mini-brejk, a potom stiže do izjednačenja 5:5. a potom i do set lopte. Novak je siguran, izjednačenje, 6:6. Međutim, Čeh osvaja mini-brejk i sada ima set loptu na svoj servis. Đoković uspeva da vrati mini-brejk, 7:7. Naš teniser ponovo oduzima servis protivniku i sada on ima servis za pobedu. Naš as šalje loptu u aut, 8:8. Đoković potom dolazi do nove meč lopte, ovog puta na servis protivnika. Novak dolazi do prednosti u poenu, ali greška linijskog sudije i poen se ponavlja. Đoković koristi meč loptu za konačnih 10:8 u taj-brejku. 

22.18 - Bez brejk šansi u drugom setu, pa je i on rešen u taj brejku.

21.45 - Izjednačena borba u drugom setu, bez brejka u prvih šest gemova.

21.22 - Taj brejk: Novak prvi dolazi do mini-brejka i to dva vezana i vodi sa 4:1. Berdih uspeva da vrati jedan. Nakon još jednog mini-brejka Đoković ima četiri vezane set lopte. Prvu na servis protivnika nije iskoristio. Drugu na svoj servis koristi za 7:3 u taj-brejku.

21.14 - U dvanaestom gemu zapretio je Berdih stigao do set lopte na servis Novaka, koji uspeva da se izvuče i uvede set u taj-brejk.

21.10 - Usledio je mirniji period igre u kome su teniseri uspevali da sačuvaju svoje servise. 

20.32 - Prvi je zapretio Novak. Na servis protivnika dolazi do prve brejk šanse na meču. Berdih uspeva da se odbrani, a potom i osvoji gem. 

20.26 - Oba tenisera osvojila svoje uvodne servis gemove.

20.20 - Počeo je meč između Đokovića i Berdiha

20.12 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Berdih i izabrao je da on prvi servira.

20.10 - Igrači su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво