Читај ми!

Đoković: Popraviću servis već u narednom meču

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da nije očekivao da će u jednom setu protiv Žila Simona izgubiti četiri gema na svoj servis i istakao da će se postarati da taj segment igre popravi već u narednom meču.

Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira Master serije u Parizu, pošto je pobedio Žila Simona iz Francuske u dva seta (6:3, 6:4).

"Servis danas nije išao ni meni ni njemu. Imao sam osećaj da mogu da vratim svaki servis koji je dolazio s njegove strane, što mi je dalo više samopouzdanja da mogu budem agresivniji u ritern gemovima. Nisam očekivao da mogu da izgubim četiri puta svoj servis u jednom setu, to je nešto što se nije često dešavalo u mojoj karijeri. Možda i nikad", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Parizu.

Srpski teniser je naveo da je svestan da nema servis kao najbolji serveri na svetu, ali je rekao da smatra da je i u tom segmentu igre dosta napredovao.

"Imam vrlo dobar procenat osvojenih servis gemova, tako da ovo definitivno malo zabrinjava. Ali, s druge strane, verujem da je dan bio takav. To je nedopustivo u kontinuitetu, postaraću se da to već sutra bude drugačije", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je sa dva danas osvojena seta stigao do brojke od 26 uzastopno dobijenih setova, čime je oborio sopstveni rekord.

"Setove baš ne pratim, ali je interesantno. Svaka vrsta postavljanja novog rekorda je zadovoljstvo, privilegija i čast biti zapisan u istoriji sporta. To mi imponuje i obavezuje me da nastavim i dalje u tom stilu", naveo je Đoković.

Đoković ove godine nije izgubio niti jedan bod na turnirima, pa je novinare zanimalo da li je ikada pomislio: Koliko sam jak.

"Prevazišao sam tu fazu nezrelosti. Ono što je sada najbitnije za mene je kontinuitet. Ne želim da se previše uzbuđujem oko pobeda. Isto tako ne želim da budem previše autodestruktivan i razočaran posle poraza. To je neki optimalni pristup za koji smatram da je ispravan", rekao je on.

"Ponosan sam na svoja dostignuća, ali ne u takvoj euforiji kao što je ranije bilo", dodao je Novak.

Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha (prenos RTS), koji je u osmini finala pobedio domaćeg predstavnika Žoa Vilfreda Tsongu sa 6:3, 6:4.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво