Читај ми!

Đoković bez problema do četvrtfinala

Đoković – Lopez 2:0 (6:2, 6:3). Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je bez većih problema Španca Felisija Lopeza sa 2:0 u setovima i tako se plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Šangaju. Naredni protivnik Novaku biće bolji iz duela Gaske – Tomić.

Prvi reket sveta je bez većih problema savladao španskog tenisera Felisijana Lopeza (2:0) i time je obezbedio mesto među osam najboljih na turniru u Šangaju.

Novak je odigrao rutinski i protivniku koji je prošle godine stigao do same završnice na turniru – prepustio samo pet poena.

Prvi set je protekao kako je srpski teniser verovatno i planirao – dva brejka u šestom i osmom gemu bila su dovoljna za vođstvo u setovima (6:2).

U drugom je, bar rezultatski gledano, Felisijano pružio malo veći otpor, osvojivši tri poena i izgubivši samo jedan servis, ali i to je bilo dovoljno Đokoviću za osvajanje tog seta, pobede u meču i plasman u četvrtfinale turnira u Šangaju (6:3).

Naredni protivnik našem teniseru biće bolji iz duela Francuza Rišara Gaskea i australijskog igrača Bernarda Tomića.

Tok meča: 

11.50 – Kraj meča, pobeda Đokovića od 2:0 u setovima. Novak je drugi set osvojio sa 6:3. 

11.39 – Videli smo dva kraća gema i sigurne servise oba igrača – 4:2. 

11.29 – Brejk za Novaka! I u drugom servis-gemu Lopeza, naš teniser je imao dve brejk prilike i ovoga puta iskoristio već prvu, kada je sjajnim lobom osvojio poen i poveo sa 3:1 u drugom setu. 

11.21 – Iako je Đoković ponovo ozbiljno pretio i imao dve brejk šanse, Lopez ipak nekako uspeva da pronađe način da se izvuče i osvoji poen – 1:1. 

11.16 – Počeo je drugi set. 

11.13Novi brejk i prvi set za Đokovića! Prvi reket sveta je bio još agresivniji u ispostaviće se poslednjem gemu prvog seta, iskoristivši drugu gem i set loptu – 6:2.

11.04 – Umalo da vidimo ribrejk, ali Novak je ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije – 5:2! Imao je Lopez 40:0, ali je najbolji srpski teniser uspeo da sa pet vezanih poena osvoji vrlo važan gem, koji ga dovodi na korak od osvajanja prvog seta.

11.02 – Evo brejka! U šestom gemu Novak je ponovo pritiskao španskog tenisera, i ovoga puta uspeo da iskoristi priliku i oduzme mu servis za 4:2. 

10.53 – Usledila su dva mirnija gema, u kojima oba tenisera lako dolaze do poena na svoj servis – 2:2. 

10.49 – Već na prvom servis gemu Lopeza tri brejk šanse za Đokovića! Ali na 0:40 Lopez uspeva da dobije tri servisa i dođe do izjednačenja. Đoković osvaja još dve brejk šanse, ali Lopez uspeva da izjednači, prvi put na svom servisu dođe do prednosti i asom je realizuje u dobijen gem za 1:1. 

10.35 – Igrači su izašli na zagrevanje i meč će početi za par minuta. Prvi na servisu Novak Đoković.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво