Novak ubedljiv na startu Šangaja

Đoković – Kližan 2:0 (6:2, 6:1). Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju, pošto je sa 2:0 u setovima savladao slovačkog tenisera Martina Kližana. U trećem kolu Đoković će igrati sa boljim iz duela Dominika Tima i Felisijana Lopeza, a taj meč možete pratiti u prenosu u četvrtak ujutru na Prvom programu RTS-a.

Prvi reket sveta bio je siguran na startu turnira u Šangaju i Slovaku Martinu Kližanu prepustio samo tri gema – 6:2, 6:1.

Već na startu meča Novak je pokazao ko je "gazda" na terenu i brzo poveo sa 4:0. Međutim, Kližan vraća jedan brejk i smanjuje na 4:2. Ipak, Novak se brzo trgao i set priveo kraju - 6:2.

Drugi set bio je vrlo sličan prvom – Novak pravi dva brejka i stiče vođstvo od 5:0, da bi Kližan prekinuo tu seriju osvojivši prvi i jedini gem u tom delu igre.

Srpski teniser potom sigurnim servisom osvaja set (6:1) i ukupnu pobedu od 2:0.

Naredni protivnik našeg najboljeg tenisera u osmini finala biće bolji iz meča Austrijanca Dominika Tima i Španca Felisijana Lopeza. 

Meč u trećem kolu Đoković će igrati u četvrtak, a neće početi pre 9.00.

Taj duel možete pratiti u prenosu na Prvom programu RTS-a.

Tok meča: 

13.15 - Kraj meča, Novak Đoković je pobedio Martina Kližana sa 2:0. U drugom setu bilo je 6:1. 

13.11 - Prvi poen za Slovaka u drugom setu – 5:1. 

13.06 - Novi brejk i novi poen za srpskog tenisera, koji sada vodi sa ubedljivih 4:0 u drugom, verovatno i poslednjem setu ovog meča. 

12.55 - Ponovo isti scenario kao i prvom setu – rani brejk za Novaka, 2:0. 

12.51 - Meč je nastavljen.

12.47 - Novi brejk za Novaka i osvojen prvi set sa 6:2. U drugom setu prvi na servisu je Novak Đoković.

12.40 - Kližan servira i prvi put u meču uspeva da sačuva svoj servis za 4:2. Potom servira Đoković za 5:2. Servira Kližan za ostanak u prvom setu.

12.31 - Brejk za Kližana koji smanjuje na 4:1. Zanimljiv i neobičan detalj u meču. Na 40:40 igrala se duga razmena. U jednom trenutku Kližan vraća udarac i pada, a Đoković, koji je sa lakoćom mogao da plasira lopticu, čini grešku i od vrha mreže šalje loptu u aut, dajući protivniku brejk priliku. U narednom poenu Kližan to koristi i smanjuje na 4:1.   

12.27 - Novi brejk za Đokovića, i to bez izgubljenog poena – 4:0.

12.21 - Brejk za Novaka već na prvom servis gemu Kližana – 2:0. 

12.14 - Počeo je meč, prvi na servisu srpski teniser.

12.05 - Igrači su izašli na teren u Šangaju. Uskoro će početi meč.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво