Читај ми!

Novak preslišao Nadala za šesti trofej u Pekingu

Đoković – Nadal 2:0 (6:2, 6:2). Novak je savladao velikog rivala i osvojio šestu titulu u Pekingu. Nadigrao je Španca Rafaela Nadala u dva seta. Novak je na ovom turniru izgubio samo 18 gemova u pet mečeva, prosečno tek nešto više od tri po meču. Podatak koji potvrđuje apsolutnu dominaciju na ovom turniru.

Spektakl u Pekingu pripao je našem asu. Publika je uživala u „nemogućim" potezima pre svega našeg tenisera. Novak Đoković je od samog starta preuzeo kontrolu igre u svoju ruke. Diktirao je tempo, dominirao protiv Španca. Na samom startu meča napravio je brejk i time stavio do znanja protivniku ko je lider. Nadal je samo na trenutke uspevao da parira Novaku, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti. Meč je trajao 90 minuta.

Na samom startu Đoković je oduzeo servis Nadalu, potom je mirno vodio meč da bi u sedmom gemu ponovo napao i došao do dva brejka prednosti. Potom gemom bez izgubljenog poena osvaja svoj servis za prvi set, 6:2.

U drugom setu nakon dva odigrana gema, i pri vođstvu našeg asa od 0:30 na Nadalov servis, Španac je tražio medicinsku pomoć zbog bola u stopalu desne noge. Posle ukazane pomoći meč je nastavljen, a Novak je bio neumoljiv i dolazi do brejka prednosti. Nastavio je naš as sa dominacijom. Oduzima i naredni servis protivnika i vodi sa 4:1. Zatim Novak rutinski privodi set kraju - 6:2 i u drugom setu.

Tok meča:

15.16 - Kraj meča. Novak bez većih problema osvaja svoj servis za konačnih 6:2 u drugom setu.

15.00 - Novi problemi za Nadala na njegov servis, naš as dolazi do 0:30. Snažnim servisima protivnik uspeva da se izvuče, 30:30. Međutim, Novak dolazi do nove brejk šanse, koristi je i ponov ima dva brejka prednosti - 4:1.

14.51 - Novak osvaja dve vezane brejk šanse, 15:40. Koristi drugu i dolazi do brejka u drugom setu, 2:1.

14.49 - Posle ukazane pomoći meč je nastavljen.

14.43 - Zbog bola u zglobu desne noge Nadal je morao da prekine treći gem drugog seta i zatraži pomoć lekara. Prekid je došao pri rezultatu 0:30. 

14.27 - Novak osvaja svoj servis bez izgubljenog poena i dobija prvi set sa 6:2.

14.24 - U narednom gemu naš teniser koristi drugu brejk loptu i ponovo oduzima servis protivniku - 5:2.

14.15 - U petom gemu napao je Nadal. Na servis našeg tenisera osvaja dve vezane brejk šanse. Novak uspeva da se odbrani, potom vezuje još dva poena i osvaja gem. 

13.50 - Fantastičan start našeg tenisera, Đoković odmah oduzima Nadalu servis i vodi sa 1:0.

13.45 - Počeo finalni meč turnira u Pekingu. Nadal prvi na servisu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи