Читај ми!

Karlović najbolji server u istoriji tenisa

Hrvatski teniser Ivo Karlović ušao je u istoriju tog sporta, pošto je postavio novi rekord po broju odserviranih asova - 10.247.

Karlović je u osmini finala turnira u Pekingu protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja uzeo 26 poena direktno iz servisa i tako stigao do brojke od 10.247 odserviranih asova u karijeri. Dosadašnji rekorder po broju servisa bio je još jedan hrvatski teniser, Goran Ivanišević. On je u karijeri odservirao 10.237 asova, prenosi Beta.

Evidencija o broju as servisa vodi se od 1991. godine, tako da treba imati u vidu i činjenicu da je Ivanišević postao profesionalac 1988, odnosno tri godine pre nego što je počela da se vodi evidencija.
Karlović je, inače, izgubio od Kuevasa sa 2:0. Bez obzira na poraz, on je oduševljen novim rekordom.

"Sjajan je osećaj. Znao sam da je to moguće i nadao sam se da ću rekord postaviti ove godine. Dogodila se upravo velika stvar za mene. Servis je moje najjače oružje i uvek sam bio ponosan na njega. Još nisam završio, još mnogo godina je ispred mene i nadam se da će ova brojka biti sve veća i veća", rekao je Karlović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво