Читај ми!

Federer na Vavrinku u drugom polufinalu

Švajcarski teniseri Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka plasirali su se u noći između srede i četvrtka u polufinale Otvorenog prvenstva SAD. Federer je savladao Francuza Rišara Gaskea sa 3:0, a Vavrinka je istovetnim rezultatom eliminisao Kevina Andersona.

Federer je u četvrtfinalu savladao Francuza Rišara Gaskea sa 3:0, u setovima 6:3, 6:3 i 6:1 posle samo 87 minuta igre.

Drugi teniser sveta odigrao je još jedan odličan meč na ovogodišnjem Ju-Es openu. On je protiv Francuza upisao čak 50 direktno osvojenih poena i 21 neiznuđenu grešku. S druge strane, Gaske je imao samo osam vinera.

Federer je u prvom setu napravio jedan brejk, dok mu je u naredna dva seta to dvaput pošlo za rukom. Gaske tokom celog meča nije uspeo da pripreti na Švajcarčev servis i dođe do šanse za brejk.

Ubedljivu pobedu ostvario je i Vavrinka, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Južunoafrikanca Kevina Andersona sa 3:0, u setovima 6:4, 6:4 i 6:0.

Vavrinka je imao nešto teži zadatak protiv Andersona, pošto je na terenu proveo 20 minuta više nego njegov sunarodnik.

Iako je Švajcarac imao problema da pogodi prvi servis, nije dozvolio Andersonu da mu oduzme servis, a i suočio se sa samo jednom brejk loptom. Vavrinka je u prva dva seta do brejkova dolazio u samoj završnici, da bi u trećem uspostavio kontrolu od samog početka i na kraju zakazao duel sa Federerom u polufinalu Ju-Es opena.

Federer i Vavrinka za finale će se boriti u četvrtak u drugom polufinalnom meču. U prvom polufinalu snage će odmeriti Novak Đoković i Marin Čilić i taj duel možete pratiti u prenosu od 21 na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара