Janko nije uspeo

Janko Tipsarević je zaustavljen u prvom kolu Ju-Es opena. Bolji od njega u pet setova bio je Španac Giljermo Garsija Lopes 3:2 po setovima 7:6 (7:4), 4:6, 4:6, 6:3, 6:1. Meč je trajao tri sata i 32 minuta igre.

 

Tipsarević nije uspeo da prebrodi prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu Amerike. Uspeo je naš teniser da preokrene rezultat nakon gubitka prvog seta, međutim Lopes se vratio u meč i novim preokreto rešio ga u svoju korist.

U prvom setu oba tenisera su bila sigurna na svoj servis tako da je set ušao u taj brejk. Španac je imao više koncentracije pa je dobio ovaj period igre sa 7:4.

Janko je u drugom setu već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Naš teniser je uspeo da zadrži prednost do kraja seta, imao je prilika i na servis protivnika da reši set u svoju korist. Međutim Lopez je uspeo da se odbrani. Tipsarević je potom bio siguran nasvoj servis i rešava drugi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Treći set je doneo veliku borbu. U ranoj fazi teniseri su razmenili po jedan brejk. Potom je usledio mirniji perio gde su obojica uspevali da sačuvaju svoje servise. U devetom gemu naš teniser ponovo oduzima servis protivniku, a potom je bio siguran na svoj servis za konačnih 6:4 u trećem setu.

Protivnik je bolje ušao u četvrti set uz jedan brejk stigao je do prednosti od 3:0. Janko uspeva da vrati brejk u petom gemu i smanji na 3:2. Već u narednom gemu Lopes ponovo dolazi do brejka prednosti, koji uspeva da sačuva do kraja seta, 6:3, i uvede meč u peti set.

Španac nastavlja sa odličnom igrom i uz dva brjka dolazi do prednosti od 4:0. Janko smanjuje na 4:1, ali je to bilo sve od našeg tenisera u ovom setu - 6:1 za Španca.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво