Читај ми!

Novak bez "zlatnog" mastersa, Federer je kralj Sinsinatija

U finalu Mastersa u Sinsinatiju, Rodžer Federer je savladao Novaka Đokovića sa 2:0 (7:6, 6:3). Sinsinati ostaje jedini turnir iz masters serije koji nedostaje Đokoviću. Peti pokušaj za Đokovića prošao je kao i prethodni – bez osvojenog seta. Federerova sedma titula na ovom turniru u isto toliko finala.

Novak Đoković nije uspeo, iz petog pokušaja, da osvoji titulu u Sinsinatiju. Jedina titula sa turnira masters serije koja nedostaje srpskom teniseru, izmakla je i ovaj put, pošto je od njega u finalu bio bolji Rodžer Federer sa 2:0 (7:6, 6:3).

Federer je bio mnogo bolji rival na terenu u prvom setu, što ilustruje i podatak da je na kraju imao 20 direktnih poena u odnosu na devet, koliko je imao srpski teniser.

Prva dva gema teniseri su dobili relativno lako, a sa prvim problemima Đoković se suočio već u trećem gemu kada je spasavao tri brejk lopte, a potom još jednu u petom gemu. Do kraja seta nije bilo brejkova, ali je Švajcarac bio taj koji je bio agresivniji i koji je diktirao tempo, ne dozvolivši Đokoviću da osvoji više od dva poena na njegov servis.

Pobednik prvog seta rešen je u taj-brejku, gde je Federer samo potvrdio bolju igru dobivši taj deo igre sa ubedljivih 7:1.

Onako kako je završio prvi, tako je Federer počeo i drugi set – silovito. Ipak, pomogao mu je i Đoković, pošto je u drugom gemu napravio čak tri duple servis greške i tako, praktično, poklonio gem Švajcarcu.

Posle samo nekoliko minuta igre, na semaforu je pisalo 3:0 za Federera, a velikih uzbuđenja nije bilo sve do šestog gema. U tom šestom gemu, Švajcarac je mogao da završi posao, imao je tri brejk lopte, ali je Đoković uspeo da se odbrani. Do kraja seta nije bilo brejkova, Federer je sačuvao stečenu prednost i osvojio titulu u Sinsinatiju.

Bilo je ovo Đokovićevo peto finale na turniru u američkoj državi Ohajo i peti poraz, pa je Sinsinati do daljeg ostao neosvojiv za srpskog tenisera.

Prvi teniser sveta nije uspeo da stigne do takozvanog "zlatnog" mastersa, pošto ni iz petog pokušaja nije osvojio titulu u Sinsinatiju, jedinu iz masters serije koja mu nedostaje.

S druge strane, Federer je u Sinsinatiju trijumfovao čak sedmi put, osvojivši 24. titulu na mastersima, ukupno 87. ATP trofej u karijeri, od čega su 17 na grend slem turnirima.

Švajcarac je zabeležio 21. pobedu nad Srbinom u njihovom 41. međusobnom okršaju, a tim uspehom ponovo je preuzeo drugu poziciju na svetskoj rang-listi.

Turnir je igran za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

Ovako je protekao meč: 

20.38 - Kraj meča, Federer je osvojio drugi set rezultatom 6:3.

20.28 - Gotovo deset minuta je trajao gem koji je na kraju pripao Đokoviću, iako je Federer imao tri brejk lopte. Švajcarac vodi sa 4:2. 

20.14 - Loš početak drugog seta za Novaka, pošto je Federer napravio brejk i poveo sa 2:0. 

20.08 - Počeo je drugi set, Federer ima servis. 

20.05- Federer vodi sa 6:1 i ima pet set lopti... Prvu je iskoristio i osvojio prvi set. Izjednačena igra do taj-brejka, kada je Švajcarac zaigrao veoma hrabro i agresivno, što mu je, uz nekoliko grešaka Novaka Đokovića, donelo prvi set.

20.00 - Igraće se taj-brejk. 

19.45 - Dobar tenis, čvrsta igra. Nema brejka još uvek, rezultat je 4:4. 

19.20 - Uzbudljiv start meča. Posle dva gema, Federer je imao tri brejk lopte, ali je Đoković uspeo, zahvaljujući odličnom servisu, da se izvuče iz neugodne situacije i povede sa 2:1.

19.10 - Počeo je meč u Sinsinatiju, prvi servis ima Novak Đoković.

18.55 - Za nekoliko minuta će Novak Đoković i Rodžer Federer izaći na teren. 

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се