Читај ми!

Obradović: Cilj nam je titula Dejvis kupa u 2015. godini

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović poručio je da je cilj srpskog tima u 2015. godini da ponovo osvoji titulu.

"Prvi put u Dejvis kup reprezentaciji Srbije imamo čak šest igrača koji su spremni i na okupu, od kojih su trojica u Top 100 na svetu. Imamo izuzetno jak i čvrst tim koji je vredan nove Dejvis kup titule. Moram da sačekam razvoj situacije na travnatom delu takmičenja i nakon toga ću odlučiti ko će igrati u Buenos Ajresu, ali u opciji su svih šest igrača: Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić", rekao je selektor Obradović za zvanični sajt Teniskog saveza Srbije.

Obradović je ocenio da selekciju Srbije težak meč protiv Argentine, s obzirom na to da se meč igra na šljaci, neposredno posle Vimbldona i sezone na travi.

"Argentina je poznata po frenetičnim navijačima, ali i izuzetno jakim i ratobornim igračima kada je Dejvis kup u pitanju", rekao je Obradović i dodao da promena sa trave na šljaku iziskuje veliki fizički napor.

"Da smo domaćini bilo bi nam lakše, jer sigurno ne bismo izabrali ovo što su Argentinci, mada ne vidim da su time učinili uslugu svojim igračima, odnosno da je ovaj izbor prednost za njih, pošto će i oni posle trave, kao i mi, doći na šljaku", rekao je Obradović.

Duel Argentine i Srbije u Dejvis kupu igraće se na šljaci u hali Tehnopolis od 17. do 19. jula.

Mečevi bi prvog dana trebalo da počnu u 11.00 po lokalnom vremenu (15.00 po srednjoevropskom), drugog u 12.00, a trećeg u 11.00 po lokalnom vremenu.

Poslednji put Dejvis kup timovi Srbije i Argentine rekete su ukrstili u beogradskoj Areni septembra 2012, kada je pobedu ostvarila gostujuća selekcija.

Selektor Argentine Danijel Orsanić ne može da računa na najboljeg tenisera "gaučosa"' Huana Martina del Porta, koji ponovo mora na operaciju zgloba desne ruke.

Ipak, Argentina ima tim za respekt koji čine: Majer (22. na ATP listi), Švarcman (65), Delboa (79), Berlok (110).

"Orsanića pamtim kao igrača, reč je o sjajnom sportisti i čoveku. Iako neće moći da računa na Del Potra, on ima izuzetno jak tim. Decenijama Argentina ima jake igrače koji dominiraju svetskim tenisom. Ipak, i mi smo veliki i sjajan tim koji ove godine ima motiv da ide na titulu, respektujemo protivnika, ali želimo, hoćemo i moramo da idemo na pobedu", zaključio je Obradović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво