Читај ми!

Novak Silni "razbio" Rafu za polufinale Rolan Garosa!

Đoković - Nadal 3:0 (7:5, 6:3, 6:1). Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedom nad Rafaelom Nadalom od 3:0 u setovima! Nole je tokom celog meča diktirao tempo i sasvim zasluženo se našao među četiri najbolja na pariskoj šljaci. Protivnik u polufinalu - Endi Mari.

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa.

Đoković je posle dva i po sata potpuno nadigrao devetostrukog šampiona Otvorenog prvenstva Francuske i branioca titule, ali se i dodatno približio osvajanju jedinog grend slema koji mu nedostaje.

Đoković je furiozno otvorio meč, odmah napravio dva brejka za veliku prednost od 4:0, ali je Španac uzvratio istom merom i sa četiri uzastopna gema vratio egal.

Ipak, Đoković je na svoj servis lako poveo sa 5:4, a potom je Nadal odličnom i riskantnom igrom spasao tri set lopte u 10. gemu.

Srpski teniser nastavio je sa odličnim servisima, ponovo je prebacio pritisak na Nadala i posle pete set lopte u 12. gemu poveo u setovima.

Drugi set doneo je prilično oprezniju igru oba tenisera, igralo se gem za gem, ali je Novak u osmom osvojio brejk i posle malih poteškoća na svom servisu udvostručio prednost u setovima.

Velikih 2:0 Đokoviću su uneli mnogo samopouzdanja, igrao je još slobodnije i iz toga još više pogađao linije, a posebno siguran bio je na mreži.

Slično kao i na početku duela, Đoković je startovao sa dva brejka, stekao 4:0 u gemovima, posle čega se Nadal praktično predao.

Đoković će u borbi za finale igrati protiv Britanca Endija Marija, koji je sa 3:1 (7:6, 6:2, 5:7, 6:1) u setovima savladao Davida Ferera iz Španije.

Najbolji teniser sveta i Mari do sada su se 26 puta sastajali, a Đoković ima bolji skor 18:8, od čega je poslednjih sedam pobeđivao.

Polufinalni duel biće im prvi sudar na Otvorenom prvenstvu Francuske, dok je Đoković pobedio jedina dva meča na šljaci, na mastersima u Monte Karlu (2008) i Rimu (2011).

Meč između Đokovića i Marija igra se u petak.

Ovako je protekao 44. Rafole: 

18.13 - Kraj meča - 3:0 i polufinale za Novaka Đokovića! Treći set je bio igra mačke i miša, u kojoj je Đoković dominirao, a Nadal prilično nemoćno uzvraćao. Na kraju ubedljivih 6:1 za svetskog broja 1.

18.09 - Još jedan poen deli Đokovića od polufinala Rolan Garosa 2015 – 5:1 je u trećem setu. 

17.54 - Osigurava Novak rano stečeni brejk, a potom pravi novi za velikih 3:0! Polufinale je za srpskog tenisera sada veoma blizu.  

17.46 - Brejk za Novaka već na startu trećeg seta – 1:0 i servis. Nadal je prilično uzdrman i malo šta mu polazi za rukom, dok je Đoković, razumljivo, pun samopuzdanja.

17.35 - Vodi Đoković sa 2:0 u setovima! Jedan brejk je bio dovoljan Novaku da sa 6:3 osvoji drugi set i dođe na korak do polufinala Rolan Garosa.

17.30 - Brejk, Novak vodi sa 5:3 i servira za osvajanje drugog seta! 

17.20 - Polovina drugog seta, po pola poena osvojila su dva tenisera - 3:3

17.12 - Bez brejka posle četiri gema u drugom setu - 2:2. Novak će servirati sa novim loptama...

17.02 - Uz malo problema, Nadal dolazi do 1:1. 

16.56 - Prvi poen u drugom setu, na svoj servis osvaja Novak - 1:0 

16.50 - Kraj prvog seta, osvojio ga je sa 7:5. Propustio je Đoković pet set lopti, ali je šestu uspeo da pretvori u vođstvo od 1:0! 

16.43 - Ponovo prednost za najboljeg tenisera planete (6:5), Nadal ponovo servira da spreči Novaka u osvajanju prvog seta.

16.38 - 5:5, Rafa je spasio dve brejk lopte i produžio prvi set... 

16.27 - Konačno poen za Novaka, 5:4. Rafa servira za produženje drugog seta... 

16.25 - Nerešeno je, 4:4

16.20 - Nadal je u seriji - pravi i drugi brejk za 3:4, i ima servis za potpuno poravnanje u prvom, izuzetno kvalitetnom setu. Evidentan je pad u Novakovoj igri, ali i uspon u Rafinoj...

16.10 - Uzvraća Nadal. Pravi ribrejk za prvi poen u meču - 1:4! Đoković je "vezao" nekoliko grešaka i to ga je koštalo jednog brejka. Potom Španac lako osvaja gem na svoj servis za 2:4.

16.00 - Novi brejk za Đokovića – 4:0! Novak je Rafi prepustio samo jedan mini-poen, pre nego što je napravio i drugi brejk u prvom setu. Sjajna partija srpskog igrača za sada, vrlo sigurno i sa dosta autoriteta. 

15.56 - Prvi reket sveta uz malo problema osigurava brejk – 3:0 u prvom setu. 

15.52 - Nekoliko lepih poena u prvom gemu, koji srpski teniser osvaja bez izgubljenog poena. Već u prvom gemu na servis španskog tenisera Novak uz sjajnu igru sa osnovne linije pravi rani brejk – 2:0!

15.45 - Počeo je meč, prvi servira Novak... 

15.30 - Teniseri su izašli na teren, uslediće zagrevanje, pa početak velikog okršaja. 

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво