Читај ми!

Novak lako sa Gaskeom, sledeći je Nadal

Novak Đoković je bez poteškoća savladao Rišara Gaskea u osmini finala Rolan Garosa sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3). U četvrtini finala, najbolji teniser sveta će ukrstiti rekete sa Rafaelom Nadalom, koji je savladao Džeka Soka sa 3:1. Đoković: Meč protiv Nadala najveći izazov do sada.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Francuza Rišara Gaskea sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Đoković je do 24. uzastopnog plasmana u četvrtfinale nekog gren slema došao posle tačno dva sata igre.

Srpski teniser nije dobro ušao u meč, napravio je 12 neiznuđenih grešaka posle samo četiri gema, ali ga nešto slabije izdanje u odnosu na dosadašnje partije nisu skupo koštale, pošto ni Francuz sa druge strane mreže nije bio raspoložen za igru.

Gaske je poveo sa 1:0, međutim Đoković je odgovorio sa devet dobijenih gemova zaredom i došao do ubedljive prednosti. Novak je vrlo brzo umirio publiku, koja je bodrila domaćeg igrača i rutinski došao do devete uzastopne, a 11. pobede u međusobnim duelima protiv Gaskea.

Njegov protivnik u borbi za polufinale biće Španac Rafael Nadal, koji je bio bolji od Džeka Soka sa 3:1 (6:3, 6:1, 5:7, 6:2).

Đoković i Nadal su do sada igrali 43 puta i španski teniser vodi sa 23:20 u pobedama. Polsednji put sastali su u polufinalu mastersa u Monte Karlu, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3.

Posle meča sa Gaskeom, Đoković je rekao da nije bilo lako igrati protiv Francuza u Parizu.

"Nije lako igrati protiv Franuza na Rolan Garosu, prva tri gema su bila teška, ali uspeo sam da zadržim nivo igre i prođem dalje. Igram svoj najbolji tenis, to dokazujem i ove godine i zbog toga sa puno samopouzdanja čekam meč protiv Nadala", naglasio je Đoković.

Najbolji teniser sveta smatra da će meč sa Nadalom biti njegov najveći izazov u dosadašnjem delu sezone na šljaci.

"Biće to moj najveći izazov do sada na šljaci. Veoma sam uzbuđen, očekujem odličan meč. Nije normalno da se sastajemo već u četvrtfinalu, ali takav je bio žreb i prihvatam izazov", rekao je Đoković.

Ranije danas su se u četvrtfinale plasirali David Ferer, Endi Mari i Rodžer Federer.

Ovako je protekao meč: 

19.20 - Posle dva časa igre, Novak Đoković je savladao Rišara Gaskea u osmini finala Rolan Garosa sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3). 

19.10 - Gaske želi da "skuplje proda kožu", a Đoković je sklonio nogu sa gasa, tako da je Francuz napravio brejk i smanjio na 4:3.  

18.50 - Na početku trećeg seta, Đoković vodi sa 2:1. 

18.40 - Gotov je i drugi set, Gaske je osvojio jedan gem više nego u prvom, ali je Novak jednako dominantnom igrom vrlo lako osvojio drugi set rezultatom 6:2. 

18.25 - Posle 3:0, Gaske je uspeo da osvoji jedan gem, ali je Novak nastavio u istom ritmu i vrlo brzo poveo sa 4:1. 

18.10 - Gde je stao na kraju prvog seta, tu je Đoković nastavio i na početku drugog. Osvojio je osmi gem za redom, vodi sa 2:0. 

18.00 - Gotov je prvi set. Vrlo uzbudljiv na početku, dok Đoković nije dodao gas i "pregazio" protivnika do kraja seta - 6:1. 

17.44 - Iako su oba tenisera imala priliku za brejk u prva dva gema, ipak ga nije bilo, jer su i Gaske i Novak vodili veliku borbu za svaki poen. Međutim, prvi do brejka dolazi srpski teniser, koji vodi sa 2:1. 

17.20 - Počeo je meč u Parizu, prvi servis ima Rišar Gaske. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво