Читај ми!

Novak rutinski sa australijskim tinejdžerom

Đoković - Kokinakis 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je sa 3:0 u setovima savladao mladog australijskog tenisera Tanasija Kokinakisa. Zanimljivo da je rezultat sva tri seta bio isti - 6:4 za Novaka. Rival u osmini finala biće Francuz Rišar Gaske.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedio Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:4, 6:4, 6:4.

Đoković je bez većih problema nadigrao 84. tenisera sveta posle sat i 50 minuta igre, a 19-godišnjem protivniku nije dozvolio nijednu šansu za brejk.

Srpski teniser kontrolisao je meč od samog starta, a bila su mu potrebna samo tri brejka da slavi, po jedan u svakom setu.

Đoković će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Francuza Rišara Gaskea, koji je sa 3:1 u setovima savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Srpski i francuski teniser su se do sada sastajali 11 puta, a Đoković je upisao čak 10 pobeda. Poslednji meč su odigrali na završnom Masters turniru u Londonu 2013. godine i tada je prvi reket sveta bio bolji. 

Ukupni nagradni fond na Rolan Garosu iznosi 28 miliona evra.

Ovako je portekao meč Đoković-Kokinakis: 

14.23 - Kraj meča, Novak Đoković je pobedio Kokinakisa sa 3:0 u setovima. Tri puta je bilo 6:4. 

14.20 - Novak vodi sa 5:4 i servira za pobedu u meču... 

14.15 - Sredina trećeg seta, Novak vodi sa 4:3 i čuva stečeni brejk. 

14.13 - Kokinakis ne uspeva da sačuva svoj trći servis gem i Đoković dolazi do novog brejka i prednosti od 3:2 u trećem setu. Novak servira da potvrdi prednost. 

14.10 - Nove dve brejk šanse za Novaka na drugom servis gemu Kokinakisa, koji ipak uspeva da ih sačuva odličnim servisima, potom još dvaputa zapada u krizu i dolazi do izjednačenja, da bi na kraju ipak sačuvao svoj servis za 2:1. 

13.52 - Sigurnim servisom Novak osvaja i drugi set sa 6:4. Kokinakis prvi na servisu i na početku trećeg seta.

13.48 - I drugi set protiče u sličnom ritmu poput prvog. Posle osvojene prednosti na početku seta Đoković sigurno set privodi kraju, iako Kokinakis pruža žestok otpor. Na 5:4 Novak servira za osvajanje i drugog seta. 

13.33 - Na novakov servis Kokinakis pruža žestok otpot i čak stiže do igre na razliku, ali najbolji teniser uspeva da sačuva svoj servis i vođstvo 3:1.

13.27 - Kokinakis uspeva da dobije svoj drugi servis gem i smanji na 2:1. Nivak na servisu. 

13.22 - Već na početku drugog seta brejk za Novaka! Kokinakis servira prvi i ne uspeva da sačuva svoj servis izgubivši gem čak bez ijednog poena.

13.18 - Prvi set za Novaka koji svoj servis sigurno realizuje za 6:4 i vođstvo od 1:0. Kokinakis servira na početku drugog seta. 

13.15 - Posle izgubljenog brejka Kokinakis uspeva da pruži ravnopravan otpor našem najboljem teniseru i održi rezultat do finiša kada na 5:4 Đoković servira za pobedu u prvom setu.  

12.58 - Na drugom servis gemu Kokinakis u problemu. Đoković dolazi do čak tri brejk lopte, od kojih drugu koristi za 3:2. Novak servira da potvrdi prednost.

12.48 - Novak dobrim servisima ulazi u meč a Kokinakis uspeva da uspešno parira prvom teniseru sveta i osvaja čak dva poena. Ipak Đoković izjednačuje na 1:1.   

12.44 - Kokinakis vrlo siguran na svom servisu i uspeva da ga osvoji bez izgubljenog poena. Servira Đoković.

12.30 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Tanas Kokinakis počeli zagrevanje za meć u trećem kolu turnira na Rolan Garosu. Prvi na servisu Kokinakis.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво