Ana u osmini finala

Najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović ubedljivo je savladala Hrvaticu Donu Vekić sa 2:0 (6:0;6:3) i plasirala se u osminu finala Rolan Garosa. Naredna protivnica naše teniserke biće Ruskinja Jekaterina Makarova. Zimonjić u trećem kolu dubla na Rolan Garosu.

Već na startu meča Ana Ivanović je vrlo sigurnom igrom potvrdila status favorita dobivši prvi set bez izgubljenog gema.

U drugom setu Dona Vekić je uspela delimično da pruži ravnopravni otpor, čak i da načini jedan brejk. Ali Ivanovićeva nije dozvolila da dođe do preokreta, uspeva da izjednači a zatim i povede, da bi potom, meč sigurno preivela kraju u svoju korist.

Naredna protivnica naše teniserke u osmini finala Rolan Garosa biće Ruskinja Jekaterina Makarova, koja j esavladalja zemljakinju Jelenu Vesninu sa 6:2, 6:4.

U izjavi posle meča Ana Ivanović je konstatovala da ubedljiv rezultat ne znači da je do njega i lako stigla.

"Bilo je dobro, ali ne tako lako kao što izgleda. Bila sam fokusirana, što se videlo kada sam prilikom servisa za meč uspela da spasem brejk loptu", izjavila je Ivanovićeva za "Eurosport".

Ona je dodala da se na terenu oseća dobro i da se nada da u istom stilu može da odigra u nastavku turnira.

"Radila sam dobro prethodnih nedelja i nadam se da će taj rad početi da se isplaćuje", poručila je srpska teniserka.

Gotovo svi mediji su zabeležili da je meč u Parizu ponovo posmatrao i Anin dečko, fudbaler Bajerna i kapiten nemačke reprezentacije Bastijan Švajnštajger. 

Zimonjić u trećem kolu dubla na Rolan Garosu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski plasirali su se danas u treće kolo Rolan Garosa u konkureciji dublova. Srpsko-poljska kombinacija bila je bolja od španskog para Pablo Kareno/Danijel Himeno Traver sa 6:4, 7:6 (7:5).

Zimonjić i Matkovski igraće u nastavku turnira protiv britansko-australijskog para Džejmi Mari/Džon Pirs koji je bio bolji od srpsko-kolumbijskog dubla Dušan Lajović/Santjago Hiraldo rezultatom 6:1, 6:2.

Tok meča: 

12.10 - Ana Ivanović koristi prvu meč loptu i odnosi ubedljivu pobedu sa 2:0 u setovima.  

12.03 - Dve brejk šanse za Anu Ivanović koja koristi već prvu za vođstvo od 4:2 u drugom setu. Na svom servisu potvrđuje prednost na 5:2, a Vekićeva servira za ostanak u meču.

11.53 - Vekićeva gubi svoj servis i ne uspeva da potvrdi prednost. Ana servira na 2:2.

11.50 - Ne samo da je Vekićeva uspela da se vrati u meč i dobije svoj prvi servis, već je iskoristila i prvu brejk priliku da povede sa 2:1. Servira da potvrdi prednost. 

11.40 - Dona Vekić ne uspeva da osvoji nijedan gem i Ana Ivanović, vrlo sigurnom igrom posle 25 minuta igre, sa tri brejka osvaja prvi set sa 6:0. Na početku drugog seta prva na servisu ponovo Ana Ivanović.

11.33 - Dominantna igra naše najbolje teniserke. Ivanovićeva dolazi do nove brejk šanse koju odmah koristi za novo vođstvo od 4:0 u prvom setu. 

11.25 - Već na prvom servisu Done Vekić, Ana Ivanović uspeva da stigne do brejka i prednosti od 2:0.

11.20 - Ana sigurno počinje meč i dobija svoj servis za 1:0. 

11.10 - Sa malim zakašnjenjem u odnosu na najavljeno vreme, Ana Ivanović i Dona Vekić su počele zagrevanje za meč trećeg kola Rolan Garosa. Ana Ivanović će servirati prva. 

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво