Hrvatska tinejdžerka Dona Vekić bolja od Bojane

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo Rolan Garosa pošto je izgubila od 18-godišnje Hrvatice Done Vekić sa 6:4, 6:3.

Vekićeva, kojoj je plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske najveći uspeh u karijeri, sastaće se u nastavku turnira sa pobednicom duela između najbolje srpske teniserke Ane Ivanović i Japanke Misaki Doi.

Bojana Jovanovski je odmah na početku meča izgubila svoj servis i do kraja prvog seta nije došla u šansu da napravi brejk.

Posle neizvesne borbe na početku drugog seta, Vekićeva je u sedmom gemu napravila brejk, a onda ga i potvrdila, da bi posle toga iskoristila svoju drugu meč loptu.

Bojana Jovanovski izjavila je da nije zadovoljna današnjom igrom i porazom od Done Vekić.

"Nisam zadovoljna kako sam odigrala, napravila sam mnogo grešaka. Ona je imala dobru taktiku, mnogo puta je servirala u telo, igrala je više forhendom, imala je veliki procenat prvog servisa tokom celog meča i za to nisam mogla da nađem rešenje. Ja sam imala mnogo neiznuđenih grešaka i ne mogu da kažem da sam zadovoljna igrom, ali šta je tu je", rekla je Jovanovski posle meča.

Dodala da je tokom zagrevanja "dobro osećala loptu", ali da tokom meča nije mogla da nađe svoju igru.

"Trudila sam se da igram agresivno, svoju igru, ali nisam mogla da vežem više od dve-tri lopte u teren. Ako napravim viner, napravim, a ako ne, onda pogrešim ili dobijem kratku loptu, pa onda pogrešim. Ona dobro zna kako ja igram, da sam povređena i zato je forsirala forhend stranu. Znam i ja kako ona igra, ali moj plan je bio da igram na njen bekhend, da je nateram da trči i igram agresivno, ali ona je fenomenalno igrala bekhend", rekla je 60. teniserka sveta.

"Svaki put je vraćala duboku loptu i dobro riternirala, a ja sam počela da forsiram lopte koje nisu bile za napad, napravila sam mnogo neiznuđenih grešaka. Imala sam malo šansi za brejk, ali i šta sam imala, ništa nisam mogla da ubacim. Svaki put kada je bilo važno ona je pogađala prvi servis, imala sam šanse na njene druge servise, ali žurila sam i loše odigrala", dodala je Jovanovski.

Ona će takmičenje na Rolan Garosu igrati u dublu, a posle turnira u Parizu najavila je da će se vratiti u Beograd, pa učestvovati na turniru u Notingemu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво