Ana nakon preokreta u trećem kolu

Ivanović – Doi 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). Ana Ivanović uspela je da se plasira u treće kolo Rolan Garosa. Nakon velike borbe i preokreta, uspela je da savlada Japanku Misaki Doi posle skoro dva sata igre. Naredna rivalka naše teniserke je hrvatska teniserka Dona Vekić.

Teže nego što se očekivalo naša teniserka je uspela da slomi otpor uporne Japanke. Doi, 103. na VTA listi, odigrala je odličan meč. Hrabrom igrom konstantno je pretila našoj teniserki. Koristila je svaku šansu i pad u igri Ivanovićeve. Nakon gubitka prvog seta, Ana je uspela da se vrati, preokrene rezultat i zasluženo trijumfuje.

Ana je odlično započela meč. Već u trećem gemu oduzima servis Japanki, a potom stiže i do prednosti od 3:1. Tada je Ivanovićeva jednostavno stala. Ništa joj nije polazilo za rukom. Protivnica to koristi i serijom od pet vezanih gemova dobija prvi set sa 6:3.

Nakon osvojenog svog servisa na startu drugog seta, Ana propušta čak četiri brejk šanse na servis protivnice, koja stiže do izjednačenja. Naša teniserka nastavila je da napada servis protivnice. Svoju šansu iskoristila je u šestom gemu i povela sa 4:2. Potom su teniserke razmenile po jedan brejk.

Usledio je Anin servis za set. Lagano bez većih problema dolazi do tri vezane set lopte, koristi drugu za konačnih 6:3 u drugom setu.

Na startu trećeg seta, Ivanovićeva dolazi do tri vezane brejk šanse. Propušta ih, zatim osvaja i četvrtu, ali i ona odlazi u nepovrat. Ono što je propustila u prvom, naša teniserka je nadoknadila u petom gemu. Posle velike borbe uspela je da iskoristi drugu brejk loptu, koja je usledila nakon petog izjednačenja u gemu i povela sa 3:2.

Ana uz još jedan brejk dolazi do prednosti od 5:2 i prilike da servisom reši meč u svoju korist. Međutim, protivnica se ne predaje, oduzima joj servis i produžava meč. Doi potom osvaja i svoj servis bez izgubljenog poena i prilazi na 5:4.

Ivanovićeva ponovo ima šansu da servisom dobije meč. Ovog puta, naša teniserka je sigurnija. Koristi greške protivnice i odvaja tri vezane meč lopte. Koristi prvu i dobija treći set sa 6:4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво