Đoković zadovoljan, bez priče o Nadalu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je u Parizu da je zadovoljan svojim prvim mečom na Otvorenom prvenstvu Francuske, osim jednog perioda u drugom setu, ali je ocenio da je to normalno za početak turnira.

Đoković je pobedio Finca Jarka Nijeminena u tri seta, 6:2, 7:5, 6:2, a u drugom setu je gubio 2:5.

"Protivnik je bio nezgodan, sa mnogo iskustva. Odigrao je izvrstan drugi set, koji je verovatno trebalo da dobije. Ostao sam sabran i verovao sam da mogu da se vratim u meč posle 2:5 u drugom setu. Prvi set i ostatak meča, osim tih sedam-osam gemova u drugom setu, mislim da sam odigrao zaista odličan meč", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

On je kazao da je i promenljiva igra normalna za početak turnira.

"Pasivnija igra je zamalo rezultirala gubitkom drugog seta. Nadam se da će ti padovi koncentracije biti sve ređi u narednim kolima. Generalno sam zadovoljan, uvek je u prvim kolima čvrsto. Igra, naravno, još nije tu, ali to se i očekuje", rekao je Đoković.

On je posle novinarskog pitanja govorio i o psihološkoj pripremi i ocenio je da je mentalna snaga njegova prednost u odnosu na većinu rivala.

"Imam iskustva i imam psihološku prednost i to mi uliva dodatno samopouzdanje. Sa druge strane, oni nemaju šta da izgube, pa igraju odličan tenis, ali ja se uvek uzdam u činjenicu da će im u presudnim trenucima popustiti koncentracija, tako da gledam da tu zapnem i steknem odlučujuću prednost", rekao je Đoković.

Novinari su pokušavali da ga navedu da priča o Rafaelu Nadalu, pošto su njih dvojica glavni favoriti.

"O tom potom. Stvarno ne bih razgovarao o tome. Svestan sam pažnje koju naš eventualni duel izaziva, ali ne bih sada o tome pričao, već samo o današnjem protivniku... Ne, nisam gledao njegov meč, koncentrisao sam se na svoj i na svog protivnika", rekao je Đoković.

Novinari su ga nešto kasnije pitali da li je ovogodišnji Rolan Garos trka udvoje, ali ni tu Đoković nije popustio.

"Nije trka udvoje. Rolan Garos je trka 64 igrača, koliko ih je ostalo... Ne bih izdvojio nikog posebno, već 64 tenisera", rekao je Đoković.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво