Lajović dobar, Vavrinka bolji

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je o Švajcarca Satnislasa Vavrinke sa 1:3 (3:6; 4:6; 7:5, 3:6), u meču drugog kola Rolan Garosa.

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, pošto je izgubio od Švajcarca Stana Vavrinke sa 6:3, 6:4, 5:7, 6:3.

Lajović je pružio žestok otpor Vavrinki i dostojanstveno se oprostio od drugog ovogodišnjeg gren slem takmičenja.

Treći reket Srbije je posle izgubljena prva dva seta "okrenuo list" i pokazao protivniku da raspolaže mnogo većim potencijalom. Došao je prvi do brejka i poveo sa 3:1, da bi u brejk-klackalici koja je usledila bio uspešnij i smanjio na 2:1 u setovima.

Lajović je u odlucujućem setu ipak popustio, što je Vavrinka skoristio i plasirao se u treće kolo.

Vavrinka će u nastavku turnira igrati protiv Amerikanca Stiva Džonsona koji je bio bolji od Ukrajinca Sergeja Stakovskog sa 3:1 u setovima.

Ovako je protekao meč: 

13.13 - Kraj trećeg seta, koji je dobio Lajović sa 7:5 i smanjio prednost Vavrinke na 2:1. 

13.08 - Nove dve brejk šanse za Lajovića!Vavrinka uspeva da spase obe i ipak sačuva svoj servis za novo izjednačenje 4:4.

13.04 - Mnogo oscilacije u Lajovićevoj igri donosi novi obrt i brejk za Vavrinku. 4:3 i Vavrinka servira za izjednačelje. 

13.00 - Novi obrt setu i brejk za Lajovića. Nove tri brejk prilike za Lajovića koji uspeva da iskoristi već prvu loptu za 4:2. 

12.58 - Dušan lajović ne uspeva da sačuva svoj servis i potvrdi prednost u trećem setu, a Vavrinka smaljuje na 2:3 i servira za izjednačelje.

12.53 - Brejk za Lajovića! Dug servis Vavrinke i puno problema. Lajović se našao u čak dve šanse za brejk i koristi drugu za vođstvo od 3:1 u trećem setu.

12.37 - I u trećem setu Lajović prvi na servisu. Sigurno servira i počinje set sa 1:0.

12.30 - Vavrinka servira sigurno, osvaja svoj servis i dobija drugi set sa 6:4. 

12.14 - Novi brejk za Vavrinku koji koristi pad koncentracije Lajovića i uspeva da mu oduzme servis bez ijednog izgubljenog poena. 

12.08 - Vavrinka uspeva da dođe do šanse za brejk na drugom servisu Lajovića. Koristi priliku i vodi sa 2:1 u drugom setu. Vavrinka servira da potvrdi prednost. 

12.23 - Brejk za Lajovića. Vavringa greši i Lajović dolazi do tri brejk lopte od kojih odmah koristi prvu za 3:5. 

12.02- Lajović prvi na servisu u drugom setu. Kao i na početku meča ponovo prolazi kroz krizu, ali uspeva da sačuva dve brejk lopte i svoj servis. Počeo je drugi set sa 1:0. 

11.56 - Vavrinka sigurno servira, potvrđuje prednost i osvaja pevi set sa 6:3 za 1:0. 

11.53 - Brejk za Vavrinku. posle ravnopravne borbe i rezultatske ravnoteže koju je Lajović uspeo da održi do sredine seta, Vavrinka dolazi do brejka i vođstva sa 5:3. Vavrinka servira da potvrdi prednost i osvoji prvi set. 

11.30 - Na svom prvom servisu Lajović u problemu,ali je uspeo sa spase čak tri brejk lopte i izjednači na 1:1.

11.17 - Lajović i Vavrinka sa malim zakašnjenjem počeli zagrevanje.Vavrinka će prvi servirati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво