Krajinović eliminisan u prvom kolu

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je izgubio od Belgijanca Davida Gofana sa 3:6, 6:2, 7:6 (7:3), 6:1.

Krajinović je imao šansu da napravi najveći rezultat u karijeri i plasira se u drugo kolo gren slem turnira, ali je protiv sebe imao iskusnog protivnika koji je znao kako da mu neutrališe igru.

Srpski teniser je poveo sa 6:3, ali je potom popustio u koncentraciji, što je Gofan iskoristio, preuzeo "dizgine" i izjednačio u setovima.

Krajinović je u trećem setu krenuo furiozno, poveo sa 4:0, ali je Gofan bio strpljiv, izvršio pravi kontraudar i na kraju u taj brejku došao do 2:1 u setovima.

To je svakako bilo teško psihološko breme za Krajinovića koji se nije oporavio od gubitka tog seta i u poslednjem delu igre osvojio svega jedan gem.

Filip je posle eliminacije u prvom kolu ocenio da nije igrao agresivno u trenucima kada je trebalo i dodao da je prekretnica" duela bio treći set.

"Imao 4:0 sa dva brejka u trećem setu i ja to nisam iskoristio. Izgubio sam taj set... To je bila prekretnica. Nisam smeo da propustim nikako tu šansu da povedem sa 2:1 u setovima... Mislim da sam zaslužio", rekao je Krajinović novinarima u Parizu posle meča.

"Moram biti zadovoljan, jer sam odigrao kvalitetan meč, ali nisam srećan što sam izgubio u četiri seta. Mislim da je trebalo da budem agresivniji, da igram sa više 'petlje' u trenucima kada mi je davao malo šanse", rekao je Krajinović.

Srpski teniser je rekao da je doživeo "mentalni pad" posle izgubljenog trećeg seta i ocenio da se Gofan nakon preokreta i vođstva od 2:1 u setovima opustio i zaigrao bolje.On je rekao da mu je malo zasmetalo što je publika na Rolan Garosu većinom navijala za Gofana.

"Delimično mi je zasmetalo što su više navijali za njega... Zapravo, što je svaki put dobijao velike aplauze za osvojene poena, dok su mene nagrađivali samo kada učinim nešto spektakularno. Podrška ga je i digla u teškim trenucima", kazao je srpski teniser.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво