Na vrhuncu sam, tu bih i da ostanem!

Srpski teniser Novak Đoković, prvi na ATP listi, rekao je da je dostigao vrhunac i da će pokušati što duže da zadrži nivo rezultata.

"Imam 28 godina, verovatno sam došao do vrhunca svojih sposobnosti u svakom pogledu. Pokušavam da zadržim taj trenutak i da održim nivo rezultata koliko god mogu", rekao je Đoković u Parizu.

Đoković je rekao da je sposobniji da održi samokontrolu na terenu.

"Sazreo sam na mnogo polja i to se odražava na terenu. Sposobniji sam da kontrolišem sebe i pronađem izlaz iz nekih situacija kada mi je teško na terenu, mnogo bolje nego što je to bio slučaj poslednjih godina", smatra Đoković.

Prema njegovim rečima, za njegov kontinuitet rezultata zaslužna je zrelost.

"Sve je rezultat napornog rada, požrtvovanosti, discipline i zdravog pristupa sportu i životu uopšte. Smatram da su rezultati koje sam nizao poslednje tri godine, redosled stvari koje su prirodno došle zbog moje energije podređene tenisu", naveo je Đoković.

On je rekao da se mnogo očekuje od njega na Rolan Garosu s obzirom na to da "nije mogao da poželi bolju uvertiru" na šljaci, posle pobeda u Monte Karlu i Rimu.

"Na pravom sam putu i sve se odvija kako valja. Neophodno je da imam skroman pristup i da se usredsredim samo na svaki sledeći meč, jer ako previše razmišljam o eventualnom četvrtfinalu sa Rafaelom Nadalom izgubiću koncentraciju i to može da me omete", rekao je najbolji svetski teniser.

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Jarka Nijeminena iz Finske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво