Đoković sa Nijeminenom, protiv Nadala u četvrtfinalu

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković u prvom kolu drugog gren slema u sezoni, Rolan Garosa, sastaće se sa Fincem Jarkom Nieminenom, određeno je žrebom u Parizu.

Srpski teniser prvi put u karijeri je postavljen za prvog nosioca na turniru u Parizu, a u eventualnom drugom kolu Đoković će igrati sa boljim iz duela Žil Miler - Paolo Lorenci.

Ukoliko Đoković dođe do četvrtfinala mogao bi da se sastane sa višestrukim osvajačem Rolan Garosa, Špancem Rafaelom Nadalom, a potencijalni rival u polufinalu biće mu Britanac Endi Mari.

Viktor Troicki u prvom kolu turnira u Parizu igraće protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa, a u eventualnom drugom kolu sastaće se sa boljim iz duela između Simonea Bolelija i Stiva Darsisa.

Filip Krajinović u prvom kolu igraće protiv 17. nosioca, Belgijanca Davida Gofana, dok se Dušan Lajović sastaje sa Argentincem Maksimom Gonsalesom, a eventualni protivnik u drugoj rundi biće mu Švajcarac Stan Vavrinka.

Mari takmičenje na Rolan Garosu počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga u drugom kolu iščekuje duel sa Vasekom Pospišilom ili Žoaom Sousom, a na putu do četvrtfinala verovatno će se sastati sa Davidom Fererom.

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga verovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi pre polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Rafael Nadal, koji je postavljen za šestog nosioca, na startu turnira igraće protiv Francuza Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom, Adrijanom Manarinom.

Potencijalni Nadalov rival u osmini finala je Bugarin Grigor Dimitrov.

Najbolja teniserka Srbije, Ana Ivanović, na startu Rolan Garosa igraće protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, 65. igračice sveta.

Jelena Janković će se na startu sastati sa kvalifikantkinjom, dok će Bojana Jovanovski igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko.

Ukupni nagradni fond Rolan Garosa ove godine iznosi 28 miliona evra.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво