Nadal odlikovan u Parizu

Španski teniser Rafael Nadal odlikovan je u Parizu "grand vermelj" medaljom, najvećim priznanjem koje prestonica Francuske dodeljuje zaslužnim građanima. Gradonačelnica Pariza An Idalgo organizovala je prijem za "najvećeg Parižanina sa Majorke", koji je dobio najveću počast Grada svetlosti.

Rafael Nadala je osvojio devet titula na Rolan Garosu, a gradonačelnica Pariza, koja je koja je inače rođena u Španiji, istakla je da je on neverovatan šampion koji je oduvek bio veoma skroman.

„Nadal je obeležio i nastavlja da obeležava istoriju Pariza. Istorija Rolan Garosa ne može da bude ispisana bez Rafaela Nadala", rekla je Idalgo.

Zahvaljujući dominaciji na grend slem turniru Rolan Garos Nadal je i dobio titulu "kralj šljake", jer od 2005. do sad, samo 2009. nije osvojio titulu.

„Rolan Garos je tenis, a Rolan Garos je i Pariz. Za mene, to je nešto posebno. Na ovom turniru sam sazreo i doživeo trenutak koji me je promenio kao sportistu. I to se desilo pre deset godina u Parizu. Ovo odlikovanje prevazilazi moje uspehe na terenu Filip Šatrije i predstavlja mi veliku satisfakciju. Hvala građanima, gradonačelnici i svima koji su mi ukazali ovu počast. Ne znam mogu li da zadržim titulu, ali daću sve od sebe da ostanem konkurentan u narednom periodu. Za sada sam srećan ovde, ne bih se bavio predviđanjem rezultata ", rekao je Nadal.

Nadal će u Parizu pokušati da dođe i do ljubilarne desete titule na Rolan Garosu. Na turniru startuje kao sedmi teniser sveta, što mu je najlošiji plasman u poslednjoj deceniji, ali će ipak biti šesti nosilac posle odustajanja Miloša Raonića od turnira.

Takmičenje na drugom Gren slemu sezone počinje u nedelju, a danas će biti obavnjen i žreb turnira.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво