Masters u Rimu

Đoković u finalu protiv Federera!

Đoković–Ferer 2:0 (6:4, 6:4). Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Davida Ferera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) i plasirao se u finale mastersa u Rimu! U veoma tvrdom meču Novak je dva puta oduzeo servis Špancu, što mu je bilo dovoljno za trijumf. Novak će u finalu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je pobedio zemljaka Stanislasa Vavrinku sa 6:4, 6:2. Meč je na programu u nedelju od 16 časova, prenos je na našem Prvom programu. Đoković: Odigrao sam najbolji meč u Rimu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je pobedio Španca Davida Ferera sa 6:4, 6:4.

Đoković je u 20. međusobnom duelu pobedio Ferera 15. put, čak deveti u nizu, i zakazao šesto finale u Rimu.

On je do trijumfa nad osmim reketom sveta došao posle sat i po vremena bez većih problema nakon što protivniku nije dopustio nijedan brejk, dok su Đokoviću bila potrebna samo dva u oba seta.

Srpski teniser će u finalu imati šansu da odbrani pehar koji je osvojio prošle godine, ali i 2008. i 2011, a rival sutra od 16 sati biće mu pobednik švajcarskog duela Stanislas Vavrinka/Rodžer Federer.

Turnir u prestonici Italije igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Đoković: Odigrao sam najbolji meč u Rimu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Davidom Fererom i plasmana u finale da je odigrao svoj najbolji meč na mastersu u Rimu.

"Definitivno sam odigrao najbolji meč, a ovakva partija došla je u pravi čas. Veoma sam zadovoljan zbog toga, ali verujem da mogu da odigram još bolje u finalu. Imao sam mnogo padova u prethodnim duelima, ali danas sam bio konstantan", rekao je Đoković. On je imao primedbe na stanje terena, koji je bio u veoma lošem stanju.

"Na terenu je bilo vidljivo da ima mnogo rupa, što lako može da dovede do povreda. Opasno je igrati u ovakvim uslovima, nadam se da će biti mnogo bolje naredne godine", zaključio je srpski teniser.

 

Tok meča Đoković–Ferer:

16.40 - Kraj meča, pobeda Đokovića od 2:0. I drugi set najbolji teniser planete dobio je istim rezultatom – 6:4

16.36 - Brejk! Vodi Novak sa 5:4 i ima servis za pobedu i novo finale u Rimu! 

16.28 - Oba tenisera u ovim trenucima demonstriraju sjajan tenis, ali niko od njih ne uspeva da napravi brejk. Prednost za Ferera od 4:3, ali Novak je na servisu.

16.25 - Malo duže je trajao šesti gem zbog sitnih problema sa terenom u Rimu. I dalje nema brejka – 3:3. 

16.05 - "Tvrd" početak drugog seta, oba tenisera su se suočavala sa gubitkom svog servisa, ali su nekako našli snage da ga sačuvaju – 1:1. 

15.48 - Kraj prvog seta, Novak vodi sa 1:0! Iako je Ferer imao prvu brejk šansu u 10. gemu prvog seta, ipak nije uspeo da je iskoristi. Novak se potom trgao i osvojio taj deo igre sa 6:4.

15.37 - Novak i dalje vrlo siguran i smiren na svoj servis, vodi sa 5:3. Španac servira za ostanak u prvom setu.

15.25 - Na mini-pauzu se odlazi sa rezulatatom 3:2 za Novaka. 

15.15 - Evo brejka, pravi ga Nole za vođstvo od 2:1! 

15.12 - Posle brzog gema na Fererov servis, nešto duži kada je servirao Novak, ali za sada bez brejka – 1:1. 

15.05 - Počeo je meč, prvi servira Ferer. 

15.00 - Igrači su konačno na terenu, uskoro će meč početi.

14.30 - Još jedno polučasovno pomeranje početka. Dakle, meč neće početi pre 15 časova.

14.00 - Početak meča pomeren je za 14.30.

U drugom polufinalu, koji se igra posle ovog meča, sastaju se Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka koji je sa 7:6, 6:2 u četvrtfinalu eliminisao Rafaela Nadala.

Interesantno, Vavrinka je do sada samo dva puta uspevao da pobedi Federera, i to oba puta na šljaci, u Monte Karlu 2009. i 2014. godine.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво