Đoković preko Nišikorija do polufinala Rima

Opet nije bilo lako, nije išlo očekivano glatko, ali najbolji teniser sveta je ispunio cilj. Novak Đoković savladao je Japanca Keija Nišikorija u četvrtfinalu masters turnira u Rimu (6:3, 3:6, 6:1). U polufinalu ga čeka David Ferer. Đoković: Brejk u trećem setu bio je presudan.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Rimu, savladavši u četvrtfinalu Japanca Keija Nišikorija u tri seta - 6:3, 3:6, 6:1.

Slično kao u duelu protiv Brazilca Tomaza Belučija, branilac titule bio je prinuđen dobro da zapne dok konačno nije srušio otpor protivnika.

Nišikori, trenutno šesti na ATP listi, bio je dostojan rival, međutim, ipak nedovoljno dobar da ugrozi pobedu srpskog asa.

Susret obeležen sa samo četiri brejka Đoković je otvorio sigurno i zasluženo poveo u setovima, ali je u nastavku Japanac zaigrao mnogo angažovanije, odlično ga je služio i servis, pa se činilo da bi mogao da da pomrsi račune prvom reketu sveta.

Od toga, međutim, nije bilo ništa. Đoković je u trećem setu stabilizovao igru i potom krenuo u svom stilu, tako da Japancu jednostavno nije bilo spasa.

Dalji otpor Nišikorija prekinut je brejkom u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, pa je srpski teniser rutinski okončao borbu posle manje od dva sata igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Bila je ovo četvrta Đokovićeva pobeda u šestom međusobnom okršaju sa Japancem.
U meču za finale Srbin se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, koji je ranije savladao Belgijanca Davida Gofana, takođe u tri seta - 6:2, 4:6, 6:6.

Ferer je trenutno na osmom mestu ATP liste, a u dosadašnjih 19 međusobnih duela zabeležio je samo pet pobeda nad Đokovićem.

Turnir u prestonici Italije, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Đoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom grend slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj - 7. jun).

Đoković: Brejk u trećem setu bio je presudan

"Brejk u trećem setu bio je presudan. Kada sam osvojio gem na njegov servis znao sam da će mi to dati krila. Moram, međutim, da budem iskren i kažem da ovde ne igram kao što sam to radio u Monte Karlu. Još nisam na nivou na kojem želim da budem", izjavio je srpski teniser.

U meču za finale Đokovićev rival je Španac David Ferer, što će biti njihov jubilarni 20. međusobni okršaj, a Srbin je mnogo uspešniji i vodi sa 14:5.

"Moj protivnik je specijalista za šljaku, igrač koji se nikada ne predaje. Ferer će me naterati da radim", kazao je Đoković.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво