Novak nastavlja pohod na Rim

Đoković–Beluči 2:1 (5:7, 6:2, 6:3). Novak je u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Savladao je još jednu prepreku – Brazilca Tomaza Belučija. Naredni protivnik našeg asa je Kei Nišikori, koji je u osmini finala savladao Viktora Troickog sa 2:0 (6:4, 6:3). Meč je na programu u petak, uz direktan prenos na programima RTS-a.

Teže nego što se očekivalo Novak Đoković je uspeo da slomi otpor neugodnog Belučija. Brazilac je odigrao fantastičnih 60 minuta, ali nije imao snage za više. Novak je nakon gubitka prvog seta u naredna dva dominirao i zasluženo stigao do četvrtfinala. Našem asu bila su potrebna 122 minuta igre da stigne do pobede.

Velika borba u prvom setu. Beluči je bio dostojan rival našem asu. Novak je od starta bio siguran na svoj servis i konstantno pritiskao servis protivnika. Đoković prvi stiže do brejk šanse u osmom gemu. Beluči je uspeo da spase tri brejk lopte. U jedanaestom gemu na servis našeg tenisera Brazilac osvaja dve vezane brejk šanse, koristi prvu i Đokoviću oduzima servis za 6:5. Usledio je servis Belučija za set. Sugurnim servisima lako dolazi do dve set lopte, koristi prvu i osvaja set sa 7:5.

Gubitak prvog seta nije poremetio našeg asa. Novak je nastavio u istom ritmu, kao na startu meča. Već u četvrtom gemu koristi drugu brejk šansu i protivniku oduzima servis. Potom je bio siguran na svoj servis i dolazi do prednosti od 4:1. Zatim Đoković set rutinski privodi kraju i, uz još jedan brejk, osvaja ga rezultatom 6:2.

Treći set je doneo još sigurniju igru našeg asa. Lako je osvajao svoje servise i konstantno napadao protivnikov. U šestom gemu naš teniser dolazi do dve vezane brejk šanse, ali ih propušta. Osvaja i treću, usledila je dvostruka sevis greška protivnika i Novak dolazi do brejka – 4:2. Brazilac već u narednom gemu pokušava da uzvrati istom merom, sada on ima dve vezane brejk šanse, koristi prvu i vraća brejk.

Đoković ponovo napada Belučijev servis i osvaja ga bez izgubljenog poena. Usledio je Novakov servis za meč. Bez većih problema osvaja svoj servis i rešava set i meč u svoju korist – 6:3 u trećem setu.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu je Japanac Kei Nišikori, koji je u osmini finala savladao našeg Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Meč je na programu u petak, ne pre 16 časova. Prenos je na programima RTS-a.

Nole čestitao Belučiju

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle meča da ga je Tomaž Beluči mnogo namučio na putu do plasmana u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

„Beluči me je držao van ravnoteže raznovrsnošću svog servisa. Nisam mogao da nađem pravu poziciju gde bih stajao na riternu. Bio je ovo težak meč, ali moram da mu čestitam na načinu na koji je igrao protiv mene", rekao je Đoković.

Đoković nije propustio priliku da istakne sjajnu atmosferu na turniru i uzajamne simpatije sa publikom.

„Ovde sam sa svojim timom da bih pobedio na svim mečevima. Volim da igram u Rimu. Publika je ovde neverovatna", istakao je najbolji teniser sveta.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво