Читај ми!

Novak vladar i u Monte Karlu

Đoković - Berdih 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je i treći vezani turnir Masters serije. U finalu Monte Karla savladao je Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1. Novak je drugi put u karijeri osvojio ovaj prestižni turnir u kneževini.

Novak nastavlja dominaciju na turnirima masters serije. Trijumfom u Monte Karlu ušao je u istoriju kao jedini igrač koje uspeo da osvoji prva tri mastersa u sezoni. Čeh je pružio veliki otpor. Nakon što je naš as osvojio prvi set, u drugom je došlo do jednočasovnog prekida. U nastavku, protivnik je uspeo da osvoji set, pa je pobednik odlučen u trećem setu. Novak je uspeo da podigne nivo igre i konačno slomi otpor Berdiha.

Berdih je mnogo bolje ušao u meč. Na samom startu dolazi do ranog brejka. Novak je potom stabilizovao servis, a u šestom gemu uspeo je, iskoristivši drugu brejk šansu, da oduzme servis protivniku i stigne do izjednačenja. Đoković potom, uz još jedan brejk, vezuje dva gema i vodi sa 5:3. Čeh se nije predavao, uzvraća istom merom za novo izjednačenje 5:5. Kada se očekivalo da će set ući u taj-brejk, Novak je nakon osvojenog svog servisa uspeo da iskoristi treću set loptu na servis protivnika i osvoji prvi set – 7:5.

U drugom setu vodila se izjendnačena borba sve do rezultata 3:3. Tada je zbog jake kiše došlo do prekida meča. Nakon jednog sata meč je nastavljen. Berdih uspeva da iskoristi prvu brejk loptu i oduzme servis našem teniseru. Đoković nije uspeo da uzvrati i protivnik osvaja drugi set rezultatom 6:4.

Treći set doneo je mnogo bolju igru našeg asa. Uz dva brejka, Novak ekspresno dolazi do 4:0. Berdih uspeva da veže dva gema, uz jedan vraćeni brejk, i smanji na 5:2. Međutim, to nije poremetilo Đokovića, nastavlja odličnu igru i nakon osvojenog servisa, na servis Berdiha osvaja prvu meč loptu. Protivnik uspeva da se izvuče i produži meč.

Usledio je servis Novaka za titulu. Berdih je krenuo na sve ili ništa. Đoković uspeva da neutrališe napade protivnika i osvoji dve vezane meč lopte, koristi prvu i dobija treći set sa 6:3.

Ovom pobedom Novak će na najnovijoj ATP listi imati 5.500 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

Tok meča:

18.20 - Kraj meča Novak koristi prvu drugu meč loptu, prvu na svoj servis i dobija treći set sa 6:3.

18.05 - Berdih koristi opuštanje u igri našeg asa i vraća jedan brejk.

18.01 - Novak ponovo oduzima servis protivniku i sada ima dva brejka prednosti – 4:0.

17.50 - Prvu šansu za brejk Novak je iskoristio, oduzeo servis Čehu za 2:0 u trećem setu.

17.44 - Siguran je bio Berdih, koji osvaja drugi set sa 6:4. Pobednika Mastersa u Monte Karlu odlučiće treći set.

17.39 - Berdih će u desetom gemu servirati za osvajanje drugog seta – 5:4 je za Čeha. 

17.32 - Posle duge pauze bolje se na terenu snašao Berdih, koji uzima servis Đokoviću, vodi sa 4:3 i ima servis. 

17.25 - Posle više od sat vremena, meč je nastavljen.

16.11 - Kiša u Monte Karlu pada sve jače, pa je sudija odlučio da pošalje tenisere u svlačionicu.

16.07 - Ni posle pet gemova nema brejka u drugom setu, 3:2 za Novaka i servis za češkog igrača.

15.52 - Tri gema u trećem setu odigrana su bez brejka, 2:1 vodi prvi reket sveta. 

15.37 - Velika borba viđena je u prvom setu, a na kraju se bolje snašao Novak, koji još jednim brejkom osvaja taj deo igre sa 7:5, za vođstvo u finalu od 1:0 u setovima. 

15.23 - Nakon što je još jednom oduzeo servis protivniku, Đoković ne uspeva da privede set kraju tj. Čeh pravi "ribrejk" – 5:4 za Novaka, Tomaš je na servisu.

15.10 - Vraća Novak brejk u šestom gemu prvog seta – 3:3. 

14.54 - Nakon sigurnog servis gema Berdiha, i Novak osvaja prvi poen na današnjem meču – 2:1. 

14.47 - Brejk već u prvom gemu, Čeh je iskoristio prvu ukazanu priliku i poveo sa 1:0. Sada će i servirati. 

14.44 - Počeo je meč, prvi servira Novak.

14.40 - Uskoro počinje finale u Monte Karlu, teniseri su na terenu.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво