Читај ми!

Fed kup, Krunićeva otvara duel sa Paragvajem

Duelom Aleksandre Krunić i Veronike Kepede Rojg u subotu će u Novom Sadu započeti meč teniskih reprezentacija Srbije i Paragvaja u plej-ofu za popunu Svetske grupe B Fed kupa, određeno je žrebom. Naše teniserke spremne da pruže svoj maksimum i stignu do trijumfa.

Duel Krunić–Rojg počinje u subotu od 13 časova u hali Spens u Novom Sadu, a posle njih dve na teren će izaći Ana Ivanović i Monserat Gonzales.

U nedelju od 13 časova igraće Ivanović–Rojg, a posle njih Krunić–Gonzales.

Duel će se završiti mečom dublova, a najavljeno je da će igrati Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Veronike Kepede Rojg i Monserat Gonzales.

Ječemenica: Neizvesno je da li će Jankovićeva igrati

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica rekla je da je zbog povrede neizvestan nastup Jelene Janković u duelu protiv Paragvaja.

"Ana Ivanović će igrati prvi, a Jelena Krunić drugi meč iz razloga što je Jankovićeva rovita. Još uvek je neizvesno da li i kada će izaći na teren. Žreb je očekivan, znali smo koje će igračice igrati i samo je bilo pitanje koja će prva na teren", rekla je Ječemenica.

Jankovićeva je izjavila da se još nije oporavila od povrede i da postoji veliki rizik ukoliko želi da igra.

"Još se oporavljam od povrede, nisam 100 odsto spremna i svaki dan idem na terapije. U ovom trenutku najbolje je što će Krunićeva nastupati, iako se još uvek ne zna do poslednjeg momenta. Bolje je da igra teniserka koja je zdrava, nego povređena. Videćemo kako će se sve odvijati, povreda je sveža i veliki je rizik da izađem na teren. Daću sve od sebe da zaigram", navela je Janković.

Ana Ivanović dodala je da se raduje što će se meč igrati u Novom Sadu i poručila da se teren nalazi u odličnom stanju.

"Nije mi bitno da li igram prvi ili drugi meč, možda je bolje kada startuješ jer znaš tačan termin. Mislim da je veći problem to što ne poznajemo teniserke iz Paragvaja jer niko od nas nije imao iskustva sa njima. Pokušaćemo da se prilagodimo maksimalno. Davno nisam igrala u Novom Sadu i uzbuđena sam zbog toga", zaključila je Ivanovićeva i dodala da se nada se da će publika doći u velikom broju.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da nije iznenađena što je dobila priliku ispred Jelene Janković da nastupa protiv Paragvaja u FED kupu i dodaje da je spremna za duel sa Veronikom Kepede Rojg.

"Nisam iznenađena što sam u timu za subotu... Čula sam za Jeleninu (Janković) povredu i pre nego što je ona došla u ekipu, jer sam pratila turnir u Čarlstonu. Spremna sam da igram, da dam sve od sebe i to je sve što očekujem, ima drugih koji će očekivati ostalo od mene", rekla je Krunićeva.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво