Читај ми!

Nole prejak za Čilića, u polufinalu protiv Rafe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Marina Čilića sa 2:0 (6:0, 6:3) i plasirao se u polufinale Masters turnira u Monte Karlu. Đoković će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je savladao Davida Ferera u tri seta.

Đoković je ostvario jednu od najubedljivijih pobeda protiv Čilića, protiv koga sada vodi sa 12:0 u međusobnim duelima.

Prvi teniser Srbije impresivno je ušao u meč, pregazivši Čilića u prvom setu bez izgubljenog gema.

Drugi set je takođe krenuo silovito, poveo sa 2:0, da bi Čilić uspeo nakratko da dođe do daha, i osvoji prvi gem na svoj servis, što je bilo propraćeno opštim odobravanjem publike.

Đoković je, međutim, nastavio sa preciznim udarcima, kojima je držao Čilića na distanci i na kraju na servis protivnika iskoristio treću meč-loptu.

Srpski teniser će se u polufinalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je sa 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:2) savladao Davida Ferera.

Delovalo je da će Rafa lako izaći na kraj sa zemljakom, pošto je vodio sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, uz dva brejka prednosti, ali je uporni Ferer uspeo da izbori treći set.

Ipak, Nadal je na početku trećeg dela igre napravio brejk, koji je sačuvao do samog kraja i zakazao 43. duel sa Novakom Đokovićem u karijeri.

Đoković protiv Nadala ima negativan skor od 19:23.

Ovako je tekao meč između Đokovića i Čilića: 

12.30 – Posle sat i pet minuta odlične igre, Novak Đoković osvaja treću meč loptu na Čilićev servis i dobija drugi set sa 6:3 za pobedu u meču od 2:0 i plasman u polufinale. 

14.21 – Đoković uspeva da, posle 0:30, izjednačenja 40:40 i brejk lopte za Čilića, sačuva svoj servis i prednost od 5:3 u drugom setu. Čilić servira za ostanak u meču.

14.12 – Čilić pruža daleko veći otpor nego što je bio slučaj u prvom delu igre, rezultat je 4:3 za srpskog tenisera.  

14.06 – Đoković je poveo sa 3:1, ali je Čilić potom osvojio i drugi gem na meču. Rezultat je 3:2. 

13.59 – I prvi gem za Čilića! Napokon Marin Čilić uspeva da sačuva svoj servis i, posle 35 minuta igre i osam izgubljenih gemova, uspeva da smanji na 2:1. 

13.56 – I drugi set najbolji teniser sveta nastavlja u istom tempu i oduzima Čiliću prvi servis za 1:0 u drugom setu. Potom servira i, osvojivši osmi gem zaredom, potvrđuje prednost od 2:0. 

13.50 – Svoj treći servis-gem Novak realizuje za 6:0 i vođstvo od 1:0 u setovima. 

13.44 – I treći brejk za Novaka! Apsolutna dominacija najboljeg tenisera sveta, koji i na trećem servis-gemu Čilića dolazi u brejk šansu, koju odmah pretvara u 5:0.  

13.34 – Dominantna igra Novaka Đokovića od samog početka meča! I drugi Čilićev servis-gem Novak osvaja, stigavši ovoga puta do dve brejk lopte od kojih realizuje drugu, i vodi sa 3:0. Đoković servira da potvrdi i drugi brejk, što opet uspeva, ali ovoga puta nešto teže nego prvi put.

13.26 – Već na početku meča Đoković dolazi do tri brejk lopte i koristi već drugu šansu za vođstvo od 1:0. Servira da potvrdi prednost i rutinski stiže do 2:0. 

13.18 – Novak Đoković i Marin Čilić ranije nego što je planirano počeli zagrevanje. Marin Čilić prvi na servisu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво