Читај ми!

Đoković lako do trećeg kola

Đoković – Ramos Vinjolas 2:0 (6:1, 6:4). Novak Đoković bez većih problema savladao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa i plasirao se u treće kolo turnira u Monte Karlu. Naredni protivnik Đokovića Hajder Maurer iz Austrije.

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu pobedio Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Đoković je do druge pobede u isto toliko mečeva protiv španskog igrača došao posle sat i dvadeset sedam minuta igre.

Prvi set nije doneo mnogo uzbuđenja. Prvi teniser sveta je u tom periodu u potpunosti nadigrao Španca, koji je pri rezultatu 4:0 za srpskog tenisera uspeo da dođe do brejka, ali to je bilo sve što je Ramos Vinjolas učinio u prvom setu.

U drugom setu viđena je znatno veća borba. Ramos Vinjolas je bolje servirao na početku tog perioda igre i lako dolazio do gemova, međutim, sredinom seta je usledila desetominutna pauza, jer podloga nije bila prskana vodom između setova, pa je postala klizava.

Đokoviću je ta pauza više odgovarala. Lako je nakon odmora osvojio gem na svoj servis, a onda je došao i do jedinog brejka u tom periodu, koji mu je, ispostavilo se na kraju, bio dovoljan za trijumf i plasman u treće kolo turnira.

"Veoma sam zadovoljan nastupom i prvim mečom na šljaci protiv iskusnog tenisera na ovoj podlozi. Imao sam dobar intezitet", rekao je Đoković.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Andreasa Hajdera Maurera iz Austrije, koji je napravio novo iznenađenje i pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Hajder Maurer ima 28 godina, trenutno je 52. igrač na svetu i do sada se nije sastajao sa srpskim teniserom. On je u prvom kolu eliminisao Ernestsa Gulbisa, prepustivši Letoncu samo jedan gem - 6:1, 6:0.

Ovako je protekao meč u Monte Karlu:

16.00 – Kraj meča, Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Monte Karlu, pobedom nad Albertom Ramosom Vinjolasom sa 2:0. 

15.48 – Brejk Novaka Đokovića, vodi sa 4:3. 

15.30 – Jak otpor Ramosa Vinjolasa, dugi i teški poeni, rezultat je 2:2. 

15.20 – Prvi gem u drugom setu osvojio je Španac. 

15.13 – Prvi set je završen rezultatom 6:1. 

14.50 – Odličan početak Novaka Đokovića, siguran u svojim servis-gemovima, uz jedan brejk – vodi sa 3:0. 

14.35 – Počeo je meč u Monte Karlu, prvi je na servisu Novak Đoković. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара