Читај ми!

Đoković u četvrtfinalu, naredni protivnik Ferer

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira u Majamiju pošto je, nakon preokreta, savladao Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:0). Naredni protivnik David Ferer.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala turnira u Majamiju, pošto je bio bolji od Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:0).

Srpski teniser je odigrao verovatno najslabiji meč ove sezone i malo je nedostajalo da Dolgopolov, trenutno 65. na ATP listi, priredi veliko iznenađenje.

Dolgopolov je set i po odigrao sjajno, potvrdivši da zaslužuje mnogo bolju poziciju na svetskog rang-listi od trenutne. Raspoložen i izuzetno motivisan stavio je na muke velikog favorita, osvajajući poene raznovrsnim udarcima i sigurnim servisima.

S druge strane, srpskom teniseru pak gotovo ništa nije išlo od ruke. Pravio je brojne greške, slabo servirao i bio na ivici eliminacije, jer je Dolgopolov u drugom setu imao prednost od 4:1.

Međutim, Đoković ne bi bio to što jeste da i u skoro beznadežnim sutuacijama ne pronađe rešenje. Slom Ukrajinca najavljen je kada je Srbin brejkom smanjio vođstvo rivala na 4:3, i potom novim gemom na protivnički servis poveo sa 6:5.

U trećem setu postojao je samo svetski broj jedan, koji je superiorno okončao duel nakon dva sata neobične i zanimljive borbe za četvrtu pobedu nad Dolgopolovim u isto toliko međusobnih okršaja.

U meču za polufinale Đoković se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, koji je pobedio Francuza Žila Simona sa 7:6 (7:5), 6:0.

Do sada su se sastajali 18 puta, a Đoković je daleko uspešniji – pobedio je u 13 mečeva.

Turnir na Floridi, koji se igra za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara, Đoković je osvajao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Ovako je protekao meč: 

01.25 - Meč je završen, Novak Đoković je osvojio treći set impresivnim rezultatom (6:0) i slavio sa 2:1. 

01.15 - Sada daleko bolji Đoković na početku trećeg seta nego na početku prethodnog. Siguran na svom servisu i pravi dva brejka – vodi sa 3:0. Dolgopolov ima problema sa povredom, pitanje je da li će izdržati do kraja meča.

01.10 - Izjednačenje! Novak Đoković se "izvukao" iz vrlo nepovoljne situacije, gubio je 0:3, ali na kraju slavio sa 7:5 u drugom setu.   

01.05 - Brejk kada je najpotrebnije! Đoković je poveo, prvi put u drugom setu, rezultat je 6:5. 

01.00 - Đoković je servirao za ostanak u meču, osvojio gem i izjednačio na 5:5. 

00.50 - Novak se potpuno vratio u meč, sada je 4:3 za Dolgopolova. 

00.35 - Najduži poen na meču pripada Đokoviću, rezultat je 3:1.  

00.25 - Ukrajinac odličan, Đoković nikako da pronbađe ritam, Dolgopolov vodi sa 3:0 na startu drugog seta. 

00.20 - Dolgopolov je osvojio prvi set, rezultatom 7:6 (7:3). 

00.15 - Loše je započeo Novak taj-brejk, gubi sa 1:5. 

00.05 - Izgleda da je lomljenje reketa pozitivno uticalo na srpskog tenisera koji je, bez obzira na izgubljen poen, osvojio gem, a zatim i napravio brejk i poveo sa 6:5. 

00.00 - Kazneni poen za Đokovića! Posle prve opomene, koju je dobio jer je poslao lopticu u publiku, Đoković je slomio reket, zbog čega je Dolgopolovu dodeljen poen.

23.55 - Đoković pravi prvi brejk, i to bez izgubljenog poena. Rezultat je 4:4. 

23.40 - Posle odličnih servisa, oba tenisera na startu meča, prvi do brejka dolazi Dolgopolov, koji vodi sa 3:2. 

23.20 - Đoković i Dolgopolov se zagrevaju, za nekoliko minuta počinje meč, prvi na servisu je prvi reket sveta. 

23.00 - Još desetak minuta do početka, sudeći prema poslednjim informacijama. 

22.30 - Meč u Majamiju će početi oko 23.00.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво