Читај ми!

Đoković očekivano u osmini finala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju savladavši u šesnaestini finala Belgijanca Stiva Darsisa u dva seta – 6:0, 7:5.

Otpor 31-godišnjeg belgijskog veterana, trenutno 84. na ATP listi, Đoković je srušio uz probleme u drugom setu, nakon što je prvi ličio na jači trening.

Darsis je drugi deo susreta odigrao mnogo bolje i sa više samopouzdanja. Srpskom asu popustila je koncentracija, uz nervozu je napravio nekoliko neuobičajenih grešaka, Belgijanac stigao čak i do brejka (5:4). Međutim, razlika u klasi bila je neuporediva.

Đoković je pravovremeno stabilizovao igru, odmah uzvratio na servis protivnika i okončao posao nakon nešto manje od sat i po borbe.

Bio je ovo njihov drugi međusobni okršaj i druga pobeda Đokovića, nakon što je Darsisa prethodno savladao još 2008. godine u Rimu.

"Prvi set je bio isti kao i u prvom meču, išao je na moju stranu, a to što nisam iskoristio šanse na početku drugog seta dovelo je do toga da imamo neizvestan set. Zakomplikovao sam sebi malo život, ali na kraju sam ipak pobedio", rekao je Đoković novinarima posle meča.

On je dodao da je očekivano da, nakon dobijenog prvog seta od 6:0, protivnik podigne nivo igre, promeni nešto u svom pristupu.

"A, vama malo opadne koncentracija... To je sve normalno u toku meča, ali je bitno da održite čvrstinu i na neki način koncentraciju i da se opet vratite u igru koja je neophodna za pobedu", kazao je Đoković.

U borbi za četvrtfinale Đoković igra protiv 65. tenisera sveta, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je prethodno nadigrao Brazilca Tomaza Belučija, takođe u dva seta (7:5, 6:4). Sva tri dosadašnja međusobna duela pripala su srpskom teniseru, poslednji 2013. godine u Rimu.

"Igrao sam sa njim nekoliko puta na različitim podlogama. On je igrač kome odgovaraju uslovi u Majamiju, sporija podloga, veći odskok. Vrlo neugodan igrač zato što ima dosta varijacija u svojoj igri, menja brzinu, dinamičan je, vrlo brz", naveo je Đoković.

"Nepredvidiv je, i ako mu krene, može da bude izuzetno opasan i to zahteva koncentraciju od prvog minuta", dodao je srpski teniser.  

Turnir na Floridi, koji se igra za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara, Đoković je osvajao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво