Читај ми!

Đoković: Svaka čast Martinu na borbi

Prvi teniser sveta Novak Đoković odao je priznanje Slovaku Martinu Kližanu na otporu koji mu je pružio u drugom kolu Majamija.

"Svaka čast Martinu na borbi, baš me je namučio", rekao je Đoković, koji u Majamiju brani titulu.

On je naglasio da se drugi set prilično razlikovao od prvog, koji je dobio ubedljivo sa 6:0.

"Ovo je prvi meč na turniru i nije lako igrati protiv tako kvalitetnog protivnika kao što je Martin. Znao sam to, ali sam ipak izgubio koncentraciju i nivo koji sam imao u prvom setu i na početku drugog, i zato sam platio cenu. Na moju sreću, pronašao sam način da se vratim", rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser je prvi nosilac i bio je slobodan u prvom kolu, a slovačkog igrača, koji je 41. na ATP listi, pobedio je sa 6:0, 5:7, 6:1. Đoković je prvi set dobio za 21 minut, a u drugom je vodio sa 5:3 i servirao za meč, ali ne samo da je ispustio taj servis, već je izgubio i sledeća tri.

"Ponekada se takve stvari dešavaju. Ovo je sport. Teško je igrati od prvog do poslednjeg poena na način na koji sam igrao prvi set. Znao sam da će početi da igra bolje kada uđe u meč i kada se navikne na teren", rekao je Đoković.

Publika je krajem prvog seta počela da skandira Kližanu, a Đoković je priznao da je bio "malo stegnut" tada, ali da je uspeo da se povrati.

"Iznervirao sam se, nema sumnje, uopšte. Svaki sportista ima uspone i padove i prolazi kroz različite emocije tokom ovakvih mečeva. Važno je, međutim, da se pregrupišete i zadržite veru u sebe i da ostanete sabrani, jer vam takve stvari donose pobedu. Znao sam da ću se vratiti u meč i zaigrati bolje, jer sam i ranije bio u ovakvim situacijama", rekao je Đoković.

Sledeći protivnik srpskog reprezentativca biće Belgijanac Stiv Darsis, koji je u glavni žreb ušao iz kvalifikacija i u koji je u prvom kolu pobedio Žila Milera u tri seta – 6:4, 6:7, 6:3.

"Nisam ga mnogo gledao. Znam da je imao problema sa povredama, ali da je u mlađim kategorijama bio vrlo talentovan igrač. On je još jedan takmičar koji nema šta da izgubi, a ovo će biti jedan od malo mečeva koje će igrati na centralnom terenu. Moraću da igram kao danas u prvom i trećem setu da bih imao šanse za pobedu", rekao je Đoković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво