Читај ми!

Majami: Troicki prošao dalje, Krajinović eliminisan

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u šesnaestinu finala Mastersa u Majamiju pošto je pobedio Italijana Simonea Bolelija sa 7:5, 3:6, 6:4. Filip Krajinović poražen od Gaela Monfisa sa 2:1 (3:6, 6:2, 7:6).

Viktor Troicki je posle nešto više od dva sata iscrpljujuće borbe slavio nad 47. teniserom sveta, u meču punom preokreta i brejkova. Odlučujući trenutak u trećem setu dogodio se u sedmom gemu, kada je Troicki napravio brejk i do kraja ga očuvao.

"Znači mi što sam u opet trećem kolu Majamija, ovo je jedan od najvećih turnira. Boleli je u sjajnoj formi, igra sjajan tenis, vrlo je agresivan. Mislim da sam odigrao taktički dobro. Zaista sam srećan što sam pobedio. Dobro sam trenirao poslednjih par dana, imao sam samopouzdanja u meču, to je presudilo", rekao je Troicki novinarima posle meča. 

Rival drugom reketu Srbije u borbi za osminu finala biće četvrti nosilac Japanac Kei Nišikori, koji je bio bolji od Mihaila Južnjog sa 6:2, 6:1.

"Definitivno je on favorit. Neće biti lako... Dobio sam ga jednom, znam šta treba da igram. On je od tada, doduše, dosta napredovao, ali ako igram dobar tenis mislim da imam šanse", rekao je Troicki. 

Filip Krajinović poražen je od Gaela Monfisa sa 2:1 u izuzetno uzbudljivom meču. Srpski teniser dobio je prvi set, Francuz uzvratio u drugom, a pobednika trećeg odlučio je taj-brejk, gde je iskustvo Monfisa došlo do izražaja.

Monfis će u borbi za osminu finala igrati protiv sunarodnika Žoa Vilfreda Tsonge, koji je elimisao Tima Smičeka iz SAD sa 6:4, 3:6, 6:3. 

Turnir na Floridi igra se za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво