Читај ми!

Novak preskočio prvu prepreku

Novak Đoković je uspešno startovao na Mastersu u Majamiju. U drugom kolu savladao je Slovaka Martina Kližana sa 2:1, po setovima 6:0, 5:7, 6:1. U borbi za osminu finala naš as će igrati protiv Stiva Darsija iz Belgije.

Novak je savladao prvu prepreku u odbrani titule u Majamiju. Slovak je iskoristio opuštanje našeg tenisera u drugom setu i rešio ga u svoju korist. Ipak, nije imao snage da ozbiljnije zapreti i dovede u pitanje pobedu našeg asa. Novak se na terenu zadržao duže nego što se očekivalo, bilo mu je potrebno skoro dva sata igre da slomi Kližanov otpor.

Od samog starta Novak je krenuo silovito. Redom je vezivao poene i osvajao gemove. Protivniku nije dozvolio da osvoji nijedan gem i za samo 23 minuta igre dobio je prvi set bez izgubljenog gema – 6:0.

Očekivalo se da će Đoković, nakon ubedljivo osvojenog prvog seta, rutinski rešiti meč u svoju korist. Međutim, Kližan na startu drugog seta najavljuje da se nije predao. Oduzima servis našem teniseru. Novak uspeva da uzvrati istom merom. Usledio je nešto mirniji period igre gde su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. U osmom gemu Novak ponovo oduzima servis protivniku i vodi sa 5:3.

Usledio je Đokovićev servis za meč. Dolazi do neverovatnog pada u igri našeg tenisera. Slovak uspeva da uzvrati brejk, a potom, uz još jedan, osvaja i naredna tri gema i dobija drugi set sa 7:5.

U odlučujućem setu Novak je ponovo zaigrao svoju igru. Preuzeo je kontrolu meča i Kližan nije imao rešenja. Đoković dolazi do ranog brejka, a potom i do vođstva od 3:0. Slovak uspeva da osvoji svoj servis i prekine seriju našeg tenisera. Međutim, Novak je bio neumoljiv. Nastavlja u istom stilu i do kraja meča osvaja sve gemove, uz još jedan brejk, za konačnih 6:1 u trećem setu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво