Читај ми!

Srbija savladala Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u Kraljevu povela protiv Hrvatske sa nedostižnih 3:0. Treći poen Srbija je osvojila u meču dublova, pošto su Novak Đoković i Nenad Zimonjić pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1). Meč je trajao jedan sat i 48 minuta. Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Argentine i Brazila.

Srpski dubl je uz podršku sjajne kraljevačke publike od starta stavio do znanja kakav će biti ishod ovog susreta. Hrvatski teniseri praktično nisu imali nijednu priliku za eventualni povratak u meč, pošto su Đoković i Zimonjić neumoljivo pogađali sve što su želeli.

Srbija je u petak povela sa 2:0, zahvaljujući pobedama Đokovića i Viktora Troickog koji su bili bolji od Mate Delića i Borne Ćorića sa 3:0, odnosno 3:2 u setovima.

Pošto je Srbija obezbedila pobedu, predstojeća dva singl meča u nedelju neće imati rezultatski značaj.

Reprezentacija Srbije će se za plasman u polufinale boriti u julu protiv pobednika duela između Brazila i Argentine. Ukoliko protivnik bude Brazil, Srbija će biti domaćin, a u suprotnom će gostovati Argentini.

Tok meča:

15.58 - Kraj meča. Srpski dubl je uz još jedan brejk osvojio treći set sa 6:1. Srbija je savladala Hrvatsku sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

15.48 - Zimonjić i Đoković nastavljaju da lome protivnike. Nakon lako osvojenog servisa, ponovo dolaze do brejka i vode sa 4:1 u trećem setu.

15.37 - Isto kao i u predhodnom setu. Pri rezultatu 1:1, naš dubl uspeva posle velike borbe da oduzme servis Hrvatima i povede sa 2:1 u trećem setu. Prelomni poen u ovom gemu naš dubl je osvojio na spektakularan način.

15.25 - Novak servira za drugi set. Lako uz jedan as i dva servis vinera naš dubl dolazi do tri vezane set lopte. Koriste prvu i dobijaju set sa 6:4. Srbija vodi protiv Hrvatske sa 2:0.

14.56 - Nakon uvodnih gemova u drugom setu, naš dubl stiže do ranog brejka i vodi sa 2:1 u drugom setu.

14.50 - Prilikom borbe na mreži Novak je rukom zaparao po podlozi i raskrvario prst. Nakon ukazane pomoći, naš as je nastavio meč.

14.44 - Siguran servis našeg asa. Srbija osvaja gem bez izgubljenog poena i dobija prvi set sa 6:3.

14.42 - Posle velike borbe, naši teniseri uspevaju da iskoriste šestu brejk šansu u setu i oduzmu protivnicima servis. Srbija vodi sa 5:3. Novak Đoković ima šansu da servisom donese našoj reprezentaciji prvi set.

14.09 - Počeo meč dublova, prvi na servisu naš par.

13.55 - Igrači Srbije i Hrvatske izašli na teren ispunjene Hale sportova u Kraljevu. Nenad i Novak dočekani ovacijama. Sve je spremno za novi veliki spektakl.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара